Amanda i Svenska Truckers: "Glad jag ställde upp"

Säsongens sista avsnittet av tv-serien Svenska Truckers har sänts och redan är Amanda Kryeziu Westin, 24 år, klar för nästa säsong.

Amanda Kryeziu Westin kan summera första säsongen, som en av deltagarna i Svenska Truckers. "Det är väldigt roligt när folk säger att de sett programmet."

Amanda Kryeziu Westin kan summera första säsongen, som en av deltagarna i Svenska Truckers. "Det är väldigt roligt när folk säger att de sett programmet."

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-11-13 17:00

Svenska Truckers dök upp i tv-rutan första gången våren 2020 och blev direkt ett av TV3:s flaggskepp vilket bekräftades på Kristallengalan.

När säsong fyra sänts, är det med Amanda Kryeziu Westin, kranbilsförare på Jinert i Hultsfred och boende i Hästmosshult utanför Vimmerby, som en av deltagarna.

Är du tv-kändis nu i Hultsfred-Vimmerby?

– Ha, ha! Det är mest de inom branschen som känner igen mig, kunder som kommenterar "är tv-kändisen ute på jobb?" Men det är även andra jag träffat som sagt att de sett mig och tycker det är ett bra program. 

Vad hoppas du tv-tittarna fått för bild av dig?

– Att jag är en seriös kvinna inom branschen, att jag kan mitt jobb och verkar trevlig.

Blev det som du tänkt dig att vara med i en tv-serie?

– Jag är faktiskt nöjd. Det är lite ovant, jag jobbar ju på som vanligt och tänker inte så mycket på det. Men det är väldigt roligt när folk säger att de sett programmet. Jag är glad att jag ställde upp och har skrivit på ett kontrakt om att vara med även nästa säsong.

Vad gör du på fritiden när du inte kör lastbil?

– Jag brukar hitta på saker med min sambo och hans sexåriga dotter, så har jag fyra hundar jag jagar med. Det är mest det jag pysslar med om helgerna.

Vad skulle du vilja säga till den du gjort nyfiken på yrket, genom att vara med i programmet?  
– Våga satsa. Nu har det ju ändrat sig genom åren, det är mer acceptabelt för en kvinna att jobba inom branschen. Så är man intresserad – kör på! Du kommer inte ångra dig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!