Amanda sticker ut inom politiken

Amanda Svensson är blott 20 år gammal och sitter med i både kommun samt landstingsfullmäktige för moderaterna. Politiken är något hon ägnar mycket tid åt och ser en framtid inom. - Det gäller att ha skinn på näsan och lära sig av de äldre som har erfarenheten när man väl har chansen.

Amanda Svensson sticker ut ur mängden, hon är den yngsta politikern som sitter med i landstings samt kommunfullmäktige. Hon lägger ner mycket tid på politiken och det är ungdomsfrågor som ligger henne varmt om hjärtat.

Amanda Svensson sticker ut ur mängden, hon är den yngsta politikern som sitter med i landstings samt kommunfullmäktige. Hon lägger ner mycket tid på politiken och det är ungdomsfrågor som ligger henne varmt om hjärtat.

Foto:

Hultsfred2011-08-20 04:05


En praktikplats vid riksdagen som 18-åring var vägen in till det stora intresse som Amanda Svensson idag har.
Hon är den yngsta politikern i både kommun och landstingsfullmäktige och det tog inte lång tid förrän allt kom igång på riktigt.
- Efter min praktik vid riksdagen bestämde jag mig för att ställa upp i valet och jag kunde inte ens ana hur bra det skulle gå. Jag är nu ersättare i kommunfullmäktige, ordinarie i landstingsfullmäktige och sitter med i socialstyrelsen.

Alltid intresserad
Redan i ung ålder kom Amanda på att hon var intresserad av politik, hon har alltid haft mycket tankar och funderingar påstår hon själv.
- Jag tror jag föddes med mycket åsikter helt enkelt. Nu har jag även hittat min väg och vad jag brinner för.
Dock är det inte bara en fröjd på rosor utan det är hela tiden nya saker som man ska lära sig.
- Det är som med allt annat, ibland är det jobbigt, speciellt för mig som är ny. Men det mesta är så positivt att jag inte lägger någon tyngd vid det som är lite jobbigare.

Ung och tjej
Att vara ung politiker är ovanligt i Hultsfreds kommun, här finns inte ens några politiska ungdomsförbund.
Däremot tror Amanda att det var en av orsakerna till varför hon blev invald till de olika posterna.
- Att jag är ung och tjej var nog en stor del till varför jag blev vald.
Enligt en studie som "Ung i dag 2011" gjort har antalet politiker mellan 18 - 25 år ökat kraftig under den senaste tiden.
- Jag blir nästan lite förvånad när du säger det. Här märker jag verkligen inte av det men det är kul att det ökar på andra ställen, definitivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om