Ambitionen: Satsar på Hemester även i sommar

Fjolårets framgång med Hemester i Hultsfreds kommun kan komma att få en uppföljare i år. Ambitionen är att få till något liknande även i sommar.

Jenni Leppelt på turistbyrån hoppas att en ny Hemestersatsning kan bli verklighet i sommar. Turistaktörer och boendeanläggningar behöver stödet i år också.

Jenni Leppelt på turistbyrån hoppas att en ny Hemestersatsning kan bli verklighet i sommar. Turistaktörer och boendeanläggningar behöver stödet i år också.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-03-09 09:00

– Vi tror inte att pandemin är över till i sommar, säger Jenni Leppelt på Turistbyrån i Hultsfred. Turistaktörerna och boendeanläggningarna behöver ha stödet även i år.

Osäkerheten är stor när det gäller utländska besökare, en osäkerhet om hur långt vaccinationen har hunnit, om hur det blir med vaccinationspass och över huvudtaget om det finns en återhållsamhet med resor, gör att det finns en stundande oro inför 

En del i det stödet skulle kunna bli en Hemestersatsning. Alltså en trebent satsning där kommunen, invånarna och turistakörerna samarbetar för att skapa upplevelser på hemmaplan. Än så länge har planeringen bara börjat, men redan nu vet man en sak som kan förbättras jämfört med förra årets satsning.

– Vi vill sträcka ut säsongen, så att det blir en för- och en eftersäsong, säger Jenni Leppelt.

– I Juli månad kommer tillräckligt med besökare.

Men det behövs fler inhemska besökare. Det närmaste målet nu är att ta fram ett underlag, som turism-och informationskontoret kan gå vidare till politiken för att få ett beslut. Ett första steg blir att lyssna av med turistaktörerna och höra om de vill vara med igen.

Jenni Leppelt håller tummarna för att politikerna ska säga ja en ny satsning. Det behövs anser hon, eftersom Vimmerby-Hultsfredsområdet drabbades hårdast i regionen förra sommaren.

– Dessutom blev det väldigt uppskattat hos många av kommuninvånarna, som passade på att göra sådant som de annars kanske inte skulle ha gjort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!