Lotta Haag är en av ambulanssjuksköterskorna som tagit sig an kampen och hon var med från första början.
– Jag började med att hjälpa kommunen, vi åkte runt till äldre med hemtjänst och vaccinerade och när det var klart började jag hjälpa hälsocentralen också, säger hon.
Det har varit rena rama löpande bandet, när en del av asyl- och flyktinghälsovården vid Stålhagen förvandlades till vaccinationsmottagning.
– Jag har inte exakt reda på hur många sprutor det blivit, men det kan vara mellan 50 och 60 om dagen, säger Lotta Haag.
Samtidigt som hon jobbat vidare med det vanliga jobbet på ambulansen. Där jobbar personalen med dygnstjänst. Jobba ett dygn, och är lediga två. Som Lotta Haag och de andra ägnat stora delar av till att vaccinera.
Det tänker hon fortsätta med så länge det behovs.
– Fast kanske inte i lika stor omfattning, det börjar kännas att det varit lite väl mycket den senaste tiden. Men – jag har i alla fall fått semester. Fyra veckor.
Men samtidigt ger jobbet mycket tillbaka, tycker hon.
– Att se glädjen hos många äldre, när de får andradosen och få frågan om de äntligen kan få träffa och krama barn och barnbarn är fantastiskt, tycker hon.
– I ambulansen träffar jag bara sjuka människor, här kommer det glada, friska människor som sett fram mot att bli vaccinerade. Det är till stor glädje. Det är också jätteroligt att höra glädjen i väntrummet när någon som isolerat sig, träffar någon bekant de inte sett på väldigt länge.
Genom det här vaccinarbetet har Lotta Haag också kommit närmare de som jobbar i hemtjänsten och fått en bättre inblick i deras arbete och samma sak gäller också arbetet på hälsocentralen.
Det är fyra av kollegorna på Hultsfredsambulansen som engagerat sig i covidkampen. Förutom Lotta Haag är det också Pamela Munther Karlsson, Johanna Habbe, och Hanna Zingmark som hjälper till i Högsby. Håkan Samuelsson jobbade tidigare vid ambulansen i Hultsfred, men är en av de pensionärer som ryckt in.
Från allra första början, när vaccineringen blev aktuell var Lotta Haag en smula skeptisk. Sonen till en av hennes bekanta fick narkolepsi av vaccinet mot svininfluensan och det gjorde henne tveksam.
– Men så hade jag några Covidpatienter som var riktigt dåliga i bilen, säger hon. Det gjorde att jag bestämde mig för att hjälpa till så mycket jag kunde.