Marianne och Paul Waters kom till Virserum med en tanke om att starta ett matställe som skulle ha något för alla. Halvfabrikat är uteslutet, allt ska vara lagat från grunden och till största del bestå av närproducerade råvaror. Det är en del av den hållbara idén paret har med 6BFC.
Art Deco-känsla
Även lokalen går i det spåret, med möbler och porslin från loppmarknader och aktioner. Målet är att det ska finnas en Art Deco-känsla över rummen för att följa husets anor då det är byggt under 1920-talet.
- För att vi ska kunna få de råvaror som behövs är vi ofta ute och kollar på olika alternativ i närområdet, säger Marianne. Vi har nu ett samarbete med den lokala köttaffären, men försöker få alla våra råvaror att bli så närproducerade som möjligt.
Amerikanska influenser till Virserum
Bar Food Café har bara varit öppet lite mer än en vecka men paret Waters ser mycket positivt på framtiden i Virserum.Nyrenoverade lokaler, närproducerade råvaror och ett hållbart tänkande är bara några av de saker som nu finns på Kyrkogatan 6.
Marianne och Paul Waters hade funderingar på att öppna egen restaurang i Spanien, men det blev till slut i Virserum man förverkligade sin idé. Foto: Kajsa Rydén
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!