Intensiva dagar inför studentbalen

Det är intensiva dagar för studenterna just nu. Och kanske allra mest för Anesa Dreco och Amira Abo-Shosha som är huvudarrangörer för studentbalen.

Anesa Dreco har fullt upp just nu. Hon jobbar med studentbalen, samtidigt som de egna studierna ska slutföras. Och så har hon järnkoll på vädret tills på lördag...

Anesa Dreco har fullt upp just nu. Hon jobbar med studentbalen, samtidigt som de egna studierna ska slutföras. Och så har hon järnkoll på vädret tills på lördag...

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-05-24 06:00

– Jag pendlar mellan studentbalen och att göra klart alla skolarbeten som ska lämnas in, säger Anesa Dreco. 

Så det är mycket på gång just nu. Och mitt uppe i allt ska de hinna med att träna på danserna. Det är inte det lättaste. Det är kanske tur att det är ett par träningstillfällen kvar, innan den stora dagen. 

Anesa Dreco räknar med att det blir 30 par kommer att vara med på balen i Folkets Park. 

– Det är inte så många, säger hon, men vi är en ganska liten årskull som går ut i år.

Körschemat inför för lördagen är klart i alla fall. Studenterna samlas utanför Valhall vid 12 30 på lördagen. Sedan blir det gemensam marsch när till Folkets Park. Vid tvåtiden börjar sedan dansen, och då ska man också hunnit med den traditionella fotograferingen.

– Sedan räknar vi med att dansen tar en timma, säger Anesa Dreco och efter den blir det en timmas mingel med föräldrar och andra anhöriga, innan studenterna drar iväg till Vimmerby och middagen och festen på Hotell Ronja.

– Men så här långt känns det bra, tycker Anesa Dreco. Men jag är nog lite nojig i alla fall...

En av de största oroskällorna är inte oväntat vädret. Anesa följer utvecklingen noga.

– Just nu ser det inte så lovande ut, säger hon, och vi kommer att ta ett möte i eftermiddag för att göra upp en Plan B, om det blir regn. Men vi får väl hoppas på det bästa, det kan ju ändra sig snabbt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!