Annika med familj bjuder in till julaftonsbrunch

På julafton bjuder Annika Stagård in ensamma och de som kanske inte har råd att unna sig det lilla extra till en brunch. "Jag vill att alla ska ha något att se fram emot".

Annika Stagård med familj bjuder in till julaftonsbrunch. En tradition hon startade redan när hon drev café och bageri i Gamleby, nu återupptar hon den fast i Hultsfred.

Annika Stagård med familj bjuder in till julaftonsbrunch. En tradition hon startade redan när hon drev café och bageri i Gamleby, nu återupptar hon den fast i Hultsfred.

Foto: Martina Gradian

Hultsfred2021-11-24 11:11

Hon startade traditionen redan när hon drev café och bageri i Gamleby. Nu kan hon äntligen återuppta den, fast i Hultsfred.

På julafton dukar Annika Stagård och familjen upp borden på egna restaurangen Hos Annika, på industriområdet Nyhaga, för att ge alla möjlighet till gemenskap.

– Jag tänker att den som inte har några särskilda planer utan sitter ensam hemma på julafton, eller kanske inte har ekonomi för att äta lite extra gott den dagen kan komma till oss under ett par timmar, så bjuder vi på risgrynsgröt, skinksmörgås och lite annat smått och gott, säger hon. 

– Finns det mat kvar efter julborden så ställer vi fram det också, då tar vi tabberas. Kanske kommer gitarren fram och vi sjunger lite julsånger tillsammans, eller så bara äter vi och pratar om allt och inget.

Du hade kunnat vara ledig och bara njuta av dagen ihop med familjen. Vad ger det här dig, att vara givmild i jul?

– Det finns inget värre än att vara ofrivilligt ensam vid högtider. Eller att man inte har råd. Om alla bara kunde ha en liten dörr på glänt, skulle ingen behöva vara ensam. Hemma har det alltid varit så att "kom, maten räcker så länge den räcker", så jag har fått med mig de värderingarna från pappa och farmor.

Dessutom säger sig Annika ha egna erfarenheter av känslan, att inte kunna göra det lilla extra, sedan hon bodde i skyddat boende med sonen.

– Nu gör jag det här för jag vill att alla ska ha något att se fram emot till jul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om