Lisa vann en veckas jobb – får provjobba på lovet

Förstapriset: En veckas jobb på Hultsfreds kommun. Det blev en annorlunda vinst för 17-åriga Lisa Andersson, som får chansen att prova en hel rad olika kommunala jobb.

Lisa Andersson hade turen med sig och vann en veckas kommunjobb. Och det kan visa sig vara en riktig högvinst. Kanske hittar hon framtidsjobbet i nästa vecka.

Lisa Andersson hade turen med sig och vann en veckas kommunjobb. Och det kan visa sig vara en riktig högvinst. Kanske hittar hon framtidsjobbet i nästa vecka.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-10-28 16:30

– Jag ville gärna vinna den här tävlingen, säger hon. För att få den här chansen att prova.

Det hon ser fram emot mest under den kommande veckan är att få se skillnaden mellan de olika yrkena som finns inom kommunen.

Veckan som kommer ska hon jobba en dag på förskolan Växthuset, en dag i hemtjänsten, en tredje på Rehabteamet och så i utegruppen som jobbar med att hålla snyggt i Hultsfred.

Upprinnelsen till det här är en tipstävling på framtidsmässan på Rock City för några veckor sedan, där ett 100-tal deltagare svarade på frågor om kommunen. Det visade sig att Lisa Andersson visste mest och vann en veckas provanställning.

För Lisa betyder den här vinsten mycket. Att få en möjlighet att prova några olika jobb. Och hon hoppas att det ska göra det lättare att välja.

– Jag har ingen aning om vad jag ska göra i framtiden. Så det här ska bli intressant.

Till vardags går Lisa Andersson på gymnasiets barn- och fritidsprogram, så i alla fall förskolan är en välkänd miljö för henne.

– Jag har ju gjort praktik både på Lindblomskolan och i Silverdalen, så jag är lite van att jobba med små barn, säger hon.

För att kunna erbjuda den här möjligheten att prova på, har kommunen ordnat med en timanställning på en vecka. Med lön och allt. Handledare finns redan ute på de olika arbetsplatserna.

– Så det här är en chans för mig att få in en fot på arbetsmarknaden, säger Lisa Andersson, som ser fram mot måndagen och det nya jobbet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!