Ännu ett stålbad för socialnämnden

Socialnämnden i Hultsfreds kommun fortsätter att visa ett stort underskott. Enligt prognoser räknar man nu med att underskottet kommer att vara uppe i över 17 miljoner kronor vid årsskiftet vilket omfattar 7,7 procent av nämndens totala budget.

Hultsfred2007-08-17 06:49

Inom socialförvaltningen är det i huvudsak äldreomsorgen som dras med det största underskottet och enligt prognoserna kommer den att visa ett minus på 14 miljoner vid årsskiftet.
Därför äskade nämnden till kommunfullmäktige om att få 15 miljoner extra utöver den lagda budgeten för att klara utgifterna under 2007.
Men fullmäktige var inte bereda att ge hela summan utan man flyttade fem miljoner kronor från Barn- och utbildningsnämnden till Socialnämnden, fullmäktige satte också som krav att nämnden måste göra sitt yttersta för att få ned sitt underskott till 10 miljoner kronor.
- Det är en bit på vägen men det räcker inte. Under många år har vi haft en budget som inte varit realistisk och det är något som vi måste ha. I nuläget är vi underbemannade och skulle behöva 40 extra tjänster, säger Mattias Wärnsberg, ordförande i socialnämnden.
- Enligt det lagda biståndet som vi måste följa enligt lag så behöver vi verkligen dessa tjänster för att de äldre ska känna sig trygga, tillägger Ewa Johansson-Rosso, andre vice ordförande i socialnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om