Arkivet räddat

Svenskt Rockarkiv i Hultsfred har fått ett närmast livräddande stöd från Regionförbundet. Stödet är på 300 000 kronor om året i tre år och innebär att Rockarkivet nu är räddat åtminstone tre år framåt.

Stefan Ölvebring på Svenskt Rockarkiv gläds över att verksamheten är säkrad för minst tre år till.

Stefan Ölvebring på Svenskt Rockarkiv gläds över att verksamheten är säkrad för minst tre år till.

Foto:

Hultsfred2008-12-29 07:18


Svenskt Rockarkiv i Hultsfred har de senaste fem åren sysselsatt sig med att samla in och arkivera den svenska populärmusikaliska låtskatten. Den tidigare finansiären, Statens kulturråd, har planerat att dra tillbaka sitt stöd till april 2009. Därför har de senaste månaderna främst fokuserats på att hitta en ny finansiär.
Regionförbundets stöd på 300 000 kronor räddar nu verksamheten och ger, enligt Stefan Ölvebring, Svenskt Rockarkiv ett välbehövligt andrum.
- Det var en jättetrevlig julklapp. Nu kan vi köra vidare och jobba med det vi ska. Det är viktigt att kunna hålla öppet, för forskning och för besöksmålet. Dessutom är det regionala stödet viktigt när man ska kunna lobba för framtida nationella stöd.
Hultsfreds kommun fortsätter med sitt stöd på 300 000 kronor att betala hyran för Rockarkivet. Genom stödet säkerställs också att de tio långtidsarbetslösa som är involverade i projektet kan fortsätta sitt arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om