Arrangören hoppas på rekordpublik

Med barn och ungdomar som spelade fiol, nyckelharpa och dragspel invigde Hultsfreds kommuns kultursekreterare Katarina Genberg den nionde upplagan av Virserums Musikdagar.

På måndagen invigdes årets upplaga av Musikdagarna i Virserum. Arrangörerna hoppas att det imponerande programmet ska locka till publikrekord.

På måndagen invigdes årets upplaga av Musikdagarna i Virserum. Arrangörerna hoppas att det imponerande programmet ska locka till publikrekord.

Foto:

Hultsfred2005-06-28 06:24

- Det är jätteroligt att vi har kommit igång med årets musikdagar. Barnfestivalen startade vi tidigare under måndagsförmiddagen i missionskyrkan och det var en rekordpublik som kom dit. Jag hoppas att det ska fortsätta så under hela veckan, säger musikdagarnas festivalgeneral Tommy Svanström.
Invigningen inleddes med att barn och vuxna från barnfestivalen tågade från Missionskyrkan till Strömsholmen där cirka 300 personer väntade på att invigningskonserten skulle börja.

Fakta
Tisdagens program
12.30: Klassiska klanger och hemlandstoner. Stråkkvartetter som studerar vid Mu sikhögskolorna i Sarajevo, Belgrad, Skopje, Cetinje och Stockholm. (kyrkan)
20.00: Folkkära musikanter. Kalle Moraeus, fiol, Bengan Jansson, dragspel. (kyrkan)
10.00-12.00: Barnfestival i Missionskyrkan: Stråklycka. Stockholmskvartetten och Småbarnsrytmik med Maria Lannefors Lundberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om