Familjedag blev verklighet tack vare arv

Kyrkans Dag med aktiviteter för hela familjen blev verklig i Mörlunda i helgen tack vare ett arv som församlingen fått del av. "Väldigt uppskattat".

Kyrkans Dag blev välbesökt och arrangörerna Mörlunda-Tveta församling tillsammans med Mörlunda GIF var riktigt nöjda med dagen.

Kyrkans Dag blev välbesökt och arrangörerna Mörlunda-Tveta församling tillsammans med Mörlunda GIF var riktigt nöjda med dagen.

Foto: Privat

Hultsfred2023-06-08 16:00

Jennie Knutsson var samordnare för evenemanget som gick av stapeln förra helgen på idrottsplatsen Lillesjö. Församlingen slog ihop sig med Mörlunda GIF och tillsammans kunde de skapa en festlig dag för hela familjen. Det visade sig bli succé och mellan 300 och 400 personer slöt upp.

– Vi är otroligt nöjda och hoppas att det här kan bli ett återkommande inslag i Mörlunda, säger Jennie Knutsson.  

Det var församlingsmedlemmen Britt-Marie Lundbäck som testamenterade ett arv på mellan 700 000 och 800 000 kronor till församlingen. Hennes önskan var att pengarna skulle komma till nytta och glädje för församlingsmedlemmarna i Mörlunda-Tveta församling. 

Delar av arvet har tidigare använts till nya lampor, gardiner och en vävd bonad i församlingshemmet. Man har också ordnat en konsert samt en dag för äldre. Och nu var det alltså barnfamiljernas tur att få glädje av pengarna. 

– Vi har ju sedan innan aktiviteter för våra familjer som är med i kyrkans verksamheter. Men så här stort evenemang har vi inte haft tidigare. Vi bjöd ju in alla familjer på orten och gjorde det i samarbete med Mörlunda GIF. Det var lyckat och allt blev som jag hade förväntat mig, säger Jennie Knutsson.

Från scenen blev det sång- och musikshow för de allra yngsta av Duran och Mollan. Det bjöds även på ansiktsmålning, prova på-fotboll och besök av räddningstjänsten. Senare under kvällen hölls en konsert i kyrkan med Göran Fristorp med kör.

Kusinerna Stella och Einar trivdes framför scenen.
Kusinerna Stella och Einar trivdes framför scenen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!