Återhämtning: Nu är det sällan tomt i butiken

Efter en skakig vår har Family House återgått till ordinarie öppettider. "Det är inte normalt kundtryck, men stor ändring", summerar butikschef Lisa Ekman.

Ann Persson och Bengt Karlsson besökte på måndagen en klädbutik, för första gången sedan i mars. De tror att det vänt lite nu, och hoppas att det inte kommer en andra våg med ökad coronasmitta i höst.

Ann Persson och Bengt Karlsson besökte på måndagen en klädbutik, för första gången sedan i mars. De tror att det vänt lite nu, och hoppas att det inte kommer en andra våg med ökad coronasmitta i höst.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-07-28 07:00

Ledningen har beslutat återgå till ordinarie öppettider i samtliga 24 butiker, efter att ha haft stängt två timmar per dag i spåren av corona.

Det tror Lisa Ekman kommer öka antalet kunder ytterligare.

– Det känns bra att återgå till det normala, innan var det inte lätt att hinna till butiken för dem som jobbar. Det passar dessutom jättebra med tanke på turisterna. Jag befarade att det inte skulle komma många, med tanke på ALV och så, men faktisk är det en hel del och det är särskilt värdefullt att hålla öppet den extra timmen på eftermiddagen. Då verkar många vilja passa på och shoppa när de ska äta.

Handeln har inte återgått till det normala, men det är betydligt fler kunder nu jämfört med i våras.

– Då var det långa stunder som vi inte hade en enda kund i butiken, nu är det sällan tomt. Det känns jätteskönt, samtidigt som det blir så mycket roligare att jobba.

undefined
Butikschef Lisa Ekman känner stor glädje över att Family House kunnat återgå till normala öppettider, efter en kämpig vår. "Det känns välkommet", säger hon.

Vad tänker du kring hösten?

– Jag tror att de som varit försiktiga kan vara lite köpsugna nu och att det finns ett uppdämt behov, så jag hoppas och tror att hösten kan slå.

Ann Persson och Bengt Karlsson är två av kunderna i butiken. De har inte besökt en klädbutik sedan i mars.

– Av säkerhetsskäl, förklarar Ann. Vi tillhör ju båda riskgruppen åldersmässigt och har lite underliggande sjukdomar, men nu resonerade vi som så att klockan inte är så mycket, det är måndag morgon och det var lönefredag så vi tänkte att det nog inte är någon trängsel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!