Coop planerar att öppna 70 nya butiker

Målet är att öppna 70 lågprisbutiker i Sverige under 2022. Men i Hultsfred stängde Coop sin butik på Aspedalsgatan så sent som för en vecka sedan.

Så sent som för en vecka sedan stängde Coop på Aspedalsgatan i Hultsfred. Nu meddelar Coop att man lanserar ett nytt koncept och vill öppna 70 butiker i landet.

Så sent som för en vecka sedan stängde Coop på Aspedalsgatan i Hultsfred. Nu meddelar Coop att man lanserar ett nytt koncept och vill öppna 70 butiker i landet.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-01-27 21:00

Coop presenterade sin nysatsning i ett pressmeddelade på torsdagen och genast föddes tanken "är det en återöppning på gång?".

Kevin Bell på butikkedjans pressavdelning kan dock inte säga om Hultsfred finns med på den hemligstämplade listan.

– Av konkurrensskäl kan jag inte säga något om var de nya butikerna ska ligga, säger han.

Men han är samtidigt väl insatt i läget i Hultsfred.

– Där lade man ner butiken på Aspedalsgatan, för att koncentrera verksamheten till centrumbutiken.

Grunden för satsningen är ett nytt butiksformat, som testats ett tag i sex olika butiker runt om i landet. Bland annat i gamla Nettobutiken i Eksjö och enligt ett pressmeddelande från Coop X-tra har det slagit väl ut. Konceptet beskrivs som en rymlig och bostadsnära butik, med egen grafisk profil och egen butiksdrift. Men samtidigt en del av Coop.

Arbetet med att lansera det nya konceptet börjar nu, och målsättningen är att öppna 70 lågprisbutiker under året. Men om det blir någon i Hultsfred är osäkert än så länge. Som vi berättat tidigare har Coop åtta år kvar på sitt hyreskontrakt med fastighetsägaren.

– Vi återkommer med mer information i samband med att butikerna öppnas, säger Kevin Bell. I dag kan jag inte säga något.

Det var så sent som i förra veckan butiken på Aspedalsgatan (tidigare Netto) slog igen. I förtid. Utförsäljningen av varulagret gick blixtsnabbt, hyllorna tömdes i rasande fart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!