Återvänder till London utan krav på karantän

Filip Olvenius var beredd att sitta två veckor i karantän, för att kunna återvända till studierna i London. Nu slipper han det sedan inresereglerna ändrats.

Filip Olvenius återvänder till London för att starta höstens studier på plats. Nu slipper han dessutom sitta i karantän, sedan det kravet slopades i lördags, vid inresan från Sverige.

Filip Olvenius återvänder till London för att starta höstens studier på plats. Nu slipper han dessutom sitta i karantän, sedan det kravet slopades i lördags, vid inresan från Sverige.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-14 20:00

På måndagen meddelade UD att man beslutat häva avrådan från ickenödvändiga resor till Storbritannien. Plus att karantänkravet vid resor från Sverige till Storbritannien hävdes i lördags.

Det öppnar för att musikstudenten Filip Olvenius kan resa tillbaka till London och starta höstterminen den 28 september på plats – utan att behöva sitta isolerad i två veckor.

– Jag hade bestämt mig innan för att flytta tillbaka, så jag var beredd på att behöva sitta i karantän, säger han. Jätteskönt att slippa det nu.

Så på torsdag bär det av tillbaka till London, där han och två studiekamrater fått en gemensam lägenhet.

– Hade jag inte kommit iväg hade jag bestämt mig för att ta ett sabbatsår, säger Filip Olvenius. Jag har inte valt studier i London för att sitta och plugga i Hultsfred. Jag känner att jag tappar alldeles för mycket av det som jag vill uppleva som musikstudent i London, om jag fortsatt plugga på distans.

undefined
Filip Olvenius har, som han säger, skrivit sjukt mycket musik under tiden i Hultsfred, men han är säker på att det kommer inspirera ännu mer att komma tillbaka till London.

Nu blir det förvisso distansundervisning till den allra största delen även i London, men andra möjligheter öppnar sig på plats.

– En praktisk kurs, där vi mestadels är i studion, genomförs på skolan. Så jag kommer ha en lektion i veckan på plats, resten blir på distans. Men man kan ju ändå plugga och göra musik ihop, så jag är riktigt taggad.

Har du skrivit mycket musik här hemma?

– Ja, sjukt mycket, men att komma tillbaka till London, studiekamraterna och skolan kommer inspirera mig ännu mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!