Att vara ute är inne - nu blir det nya grillplatser

Så här i coronatider har det blivit inne att vara ute. Många söker sig till grillplatserna som finns. För att det inte ska bli någon trängsel satsar Hultsfred på ännu fler.

Krister Wenell på föreningslaget svetsar ihop beslagen till det som ska bli en ny grillplats någonstans i Hultsfred. Det är en av flera han tillverkat den sista tiden.

Krister Wenell på föreningslaget svetsar ihop beslagen till det som ska bli en ny grillplats någonstans i Hultsfred. Det är en av flera han tillverkat den sista tiden.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-02-18 10:50

Det har blivit en trend att samlas kring grillarna. Att vara utomhus är ett sätt, kanske det enda säkra, att mötas mellan generationerna i dessa tider.

Så här långt är det några nya grillplatser klara, och fler är på gång. Kultur- och Fritidschefen Tommy Svensson Pöder berättar att man tagit hjälp av föreningslaget i kommunen med tillverkningen.

– De hjälper oss med att svetsa ihop grillgaller och ställa ut betongringar, säger han. 

Den första nya grillen kom på plats på campingen. Nya finns också i Stora Hammarsjöområdet. Likaså har det byggts en grillplats vid pulkabacken på Silverslätten.

– Vid parkeringen uppe på kullen vid den stora eken, säger Tommy Svensson Pöder.

– Vi tittar också på möjligheten att placera någon vid strandpromenaden, någonstans där majbrasan brukar vara. Men det gäller att tänka smart.

Förslaget om nya grillplatser kommer ursprungligen från politiken. Strax innan jul reagerade Tommy Rälg (S) på det ökade intresset att komma ut och grilla, och han lade ett förslag om flera grillplatser. Han ville då se dem ute redan i mellandagarna. 

Men även om det gått en tid sedan dess, är han ganska nöjd. 

– Men det skulle behövas en till borta vid stenbryggan säger han. Men det är positivt det som har blivit.

Så här långt har de nytillkomna grillplatserna koncentrerats till Hultsfred. Men Tommy Svensson Pöder är inte avvisande till att göra samma sak på övriga orter i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!