Åtta misstänkta för brott efter narkotikainsats

I veckan gjorde polisen en insats mot narkotika på olika platser i Hultsfred. Insatsen resulterade i brottsmisstankar mot totalt åtta personer.

Narkotikainsatsen gjordes bland annat på Bryggerigatan, Stålhagsgatan och Västra Långgatan i Hultsfred.

Narkotikainsatsen gjordes bland annat på Bryggerigatan, Stålhagsgatan och Västra Långgatan i Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-05-27 12:31

Det var under onsdagen som polisen gjorde en narkotikainsats i de centrala delarna av Hultsfred.

– Det är tyvärr mycket narkotika i Hultsfred, så det vill vi bekämpa med de medel vi kan, säger Peter Karlsson vid polisen.

Han konstaterar att insatsen gav ett bra resultat. Totalt åtta personer, varav flertalet är kända av polisen sedan tidigare, är nu misstänkta för att ha använt narkotika. Vissa misstänks även för innehav av narkotika.

Insatsen gjordes på följande platser:

Stålhagsgatan. Man i 30-årsåldern visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

undefined
Stålhagsgatan i Hultsfred.

Bryggerigatan. Man i 25-årsåldern visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Granitvägen. Man i 30-årsåldern misstänks för narkotikabrott av normalgraden, både innehav och bruk. Två burkar som misstänks innehålla cannabisharts påträffas.

– Man anträffar en person på Granitvägen. När patrullen samtalar med personen, som har kommit från ett skogsparti, uppstår det misstanke om narkotikabruk. Man tar dit en hund, söker i området och anträffar de här burkarna, säger Peter Karlsson.

undefined
Bryggerigatan i Hultsfred.

Bryggerigatan. Man i 25-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

– Han uppgav själv att han hade rökt hasch, men det får analysen visa, säger Peter Karlsson.

Nygatan. Kvinna och man, båda i 30-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott, både innehav och bruk.

– Man påträffar kvinnan utanför hennes bostad. Hon uppvisar tydliga tecken och säger också att det ska finnas narkotika i lägenheten. Då gör man en husrannsakan. Under husrannsakan kommer även hennes pojkvän hem. Även han uppvisar tydliga tecken. Sedan hittar man narkotikaklassade tabletter och en joint som man misstänker är amfetamin, säger Peter Karlsson.

undefined
Västra Långgatan och polisstationen i Hultsfred.

Västra Långgatan. Man i 30-årsåldern och kvinna i 20-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Mannen visar tydliga tecken på narkotikapåverkan.

– I samband med att han ska föras in för en kroppsbesiktning kommer en kvinna ut ur lägenheten. Hon visar också tydliga tecken och blir också misstänkt för brott, säger Peter Karlsson.

På mannen hittar polisen även en olaglig försvarssprej och två 9-millimeterspatroner. Därför blir han också misstänkt för brott mot vapenlagen.

– Det man anträffar i narkotikaväg är cannabisharts och narkotikaklassade läkemedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!