Han kan titulerar sig Abbakännare. Efter ett kvarts sekel av forskning och dokumentering, oräkneliga intervjuer med Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad vet Carl Magnus Palm "allt" om gruppen som fick sitt stora internationella genombrottet i Eurovision Song Contest 1974, där man framförde det vinnande bidraget Waterloo.
– Det är lite kul att vara i just Hultsfreds kommun, det finns faktiskt tre orter här som har en direkt koppling till Abba, avslöjar Carl Magnus, som gjort ett besök i Målilla för att se var Björn Ulvaeus fick upp ögonen för Agnetha Fältskog.
Det var sommar 1968, Björn och Agnetha hade båda spelningar i Målilla Folkets park, som låg där idrottsplatsen ligger nu. Agnetha hade just fått sitt stora genombrott med "Jag var så kär", men harvade på dansbandsturné och Björn, han var där med Hootenanny Singers för en halvtimmesshow.
– Agnetha tittade in i Björns loge för att säga hej och han blev väldigt förtjust i henne redan då, har han berättat. Han sa till bandkamraterna att "henne ska jag försöka få", tillägger Carl Magnus med ett skratt.
Kopplingen till Virserum sträcker sig ända tillbaka till 1964 när Benny under en turnerade med Elverkets spelmanslag hamnade på Kärringryggen. Bandet skjutsades dit av Hep Stars Svenne Hedlund som stannade för att titta lite på bandet.
– Han gillade det hann såg av Benny Andersson, så när Hep Stars organist slutade ett par månader senare tog de in Benny. Det var en viktig bit, för hade han inte kommit med där, hade han nog inte blivit så stor.
Och vad har Abba för koppling till Hultsfred?– Tre fjärdedelar av Abba uppträdde i parken 1971. Dock inte Anni-Frid. Det var lite slitet mellan Benny och henne då, så hon turnerade istället med Lasse Berghagen.
Egentligen kan man säga att det är tack vare Beatles som Carl Magnus Palm från Stockholm blev Abbakännare. Visst, musikintresserad har han alltid varit, i synnerhet av pop. Och han gillade skarpt att läsa böcker och framför allt bakgrundshistorier. Men han hade aldrig tänkt tanken att det skulle bli hans karriär, att bli riktigt duktig på Abba.
– Jag var 25 år och befann mig i en punkt i livet där jag började fundera på om mitt jobb i en videobutik verkligen var det jag ville hålla på med. Jag hade läst en bok om Beatles inspelningar och kände att jag också ville djupdyka i en artist . Då fanns det inget vettigt skrivet om Abba, tyckte jag själ, plus att jag tyckte Abba var bra.
Oanade dörrar öppnades. Carl Magnus hade turen att Abba befann sig i skarven och var "på väg tillbaka" och i dag har hans premiärbok följts av ytterligare sju.
– Det är inget jag blir superrik på – men roligt har jag, säger Carl Magnus och kallar sig själv informationsdammsugare.
I två dagar har Carl Magnus besökt Svenskt Rockarkiv i Hultsfred för att se vad som döljer sig innanför de väggarna. Dels för att han själv kan komma att ha nytta av det som dokumenterats om Abba. Det är så han jobbar, alltid på jakt efter detaljer. Men – han har också en tanke med besöket som gör honom lugn i sinnet.
– Det är klart jag funderar på vad som kommer hända med min forskning när jag en gång i tiden går bort, säger Carl Magnus och blir lite mer allvarsam i rösten. Man vill gärna inte att allt ska försvinna i ett stort svart hål när det händer. Så jag har diskuterat med arkivchef Stefan Ölvebring om de kan tänka sig att ta emot mitt arbete.
En fråga som förstås besvarades med ett tydligt "ja".
– Det är hedrande att tänka att Carl Magnus material kan hamna här till slut, säger Stefan Ölvebring.