Avtalsbråk om Sommartorg avgörs i rätten

Avtalsbråket mellan fiskhandlaren och Vimmerby kommun om försäljning och servering på Sommartorget är långt ifrån över.
Parterna har stämt varandra och nu blir det tingsrätten i Kalmar som avgör tvisten.

Hultsfred2013-02-02 05:07

Kommunen kräver att avtalet mellan parterna ska hävas. Vimmerby Fisk- och skaldjur hävdar å sin sida att avtalet alltjämt gäller i flera år till.
I maj i fjol skrev parterna ett treårigt avtal om försäljning på Sommartorget. Enligt kommunens synsätt ska avtalet endast gälla försäljning av fisk och skaldjur från en bod.

"Borde insett felet"
Men genom ett misstag i hanteringen av avtalen hos kommunen har fiskhandlaren fått likalydande  avtalsskrivning som det företag som fått uppdraget att bedriva matservering på Sommartorget.
Kommunen menar att Vimmerby Fisk- och skaldjur utifrån anbudsunderlaget, där kommunen erbjöd att hyra ut en matservering, en glasskiosk samt försäljningsbodar, samt genom de anbud Vimmerby Fisk- och skaldjur  lämnat som avsåg både glasskiosk och försäljning av fisk och skaldjur är införstått om vilka villkor som gäller och borde av samma skäl inse att det underskriva avtalet är felaktigt.
- Eftersom bolaget åtminstone borde insett att det råder ett misstag är kommunen enligt avtalslagen inte bunden av avtalet i den delen, och därför har inte bolaget rätt till servering på torget, skriver kommunens juridiska ombud till tingsrätten.
 Det är samma orsak som gjorde att kommunen hävde avtalet  den 19 juli i fjol.
Bolaget har hela tiden motsatt sig kommunens ståndpunkt och hävdar att man har rätt till både försäljning av andra varor än fisk- och skaldjur och till serveringsyta på torget och att avtalet ska gälla i minst två år till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om