Bäddat för bandyfest i Målilla

Tränare Lüning inför seriefinalen: "Nyckelmatch om vi ska vara med och slåss om seriesegern."

Foto:

Hultsfred2016-01-15 09:13


Målilla mot Åby/Tjureda. Tvåan mot ettan. Happy Clappers mot ett hundratal tillresta bortasupportrar. Kvällens viktiga toppmatch i bandyettan har alla möjligheter att bli något alldeles extra.

- Seriefinal på hemmaplan. Kan det bli bättre? Men om vi ska vara med och slåss om seriesegern så är det nog två poäng som gäller, säger Målillas tränare Jesper Lüning.

Och det har han nog rätt i. Inför kvällens match toppar Åby/Tjureda tabellen på 16 poäng. Målilla och Åtvidaberg skuggar på 14. Åby/Tjuredas målskillnad är dock överlägsen de båda övriga lagens. Här intill ser du vad det är som gäller för att få vara med och kvala till Allsvenskan. Så du förstår vikten?

Senast Målilla tog sig an kvällens gäster, borta i den andra omgången, slutade det med förlust 3-1, sedan Åby/Tjureda utnyttjat tre fasta situationer.

- Även om det är ett bra lag vi ställs mot, innehållandes massor av spetskompetens, så tycker jag att vi ska ha en riktigt bra chans på hemmaplan. För vår del handlar det om att ha koll på deras nyckelspelare och framför allt då Fredrik Rinaldo, som mycket kretsar kring, säger Jesper Lüning.

Ett extra öga kanske också är värt att hålla på den duo som toppar den södra ettans skytteliga - Filip Fransson (16 mål) och Björn Einarsson (12 mål).

Målilla dras med en del förkylningar i truppen och på några håll avgörs det inte förrän i dag om de är redo för spel.

Läs mer i fredagens papperstidning

Jesper Lüning och hans Målilla har serieledningen i sikte. I kväll väntar Åby/Tjureda hemma.
Jesper Lüning och hans Målilla har serieledningen i sikte. I kväll väntar Åby/Tjureda hemma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om