Bara att öppna fönstret och ta del av livemusik

Lokala musiker ska bjuda på spontanmusik vid hyreshus. Man lockar med 50 spelningar på sju orter från och med måndag. "Det är bara att öppna sitt fönster eller gå ut på sin balkong".

Det blir spontanmusik vid hyreshus när Filip Olvenius, Bert Olausson och Kenneth Kenna Rosén ska göra 50 spelningar på sju orter de kommande veckorna.

Det blir spontanmusik vid hyreshus när Filip Olvenius, Bert Olausson och Kenneth Kenna Rosén ska göra 50 spelningar på sju orter de kommande veckorna.

Foto: Montage: Charlotte Madestam/Olof Carlson

Hultsfred2020-04-19 20:00

Det säger evenemangskoordinator Emil Elofsson, som under fredagen presenterade idén under parrollen "Går det inte, så går det ändå". 

Idén föddes med tanken på hur coronaviruset påverkar hela samhället på olika sätt. Rekommendationen, att de som är 70 år och äldre ska begränsa sina kontakter och stanna hemma, resulterade i det man valt att kalla "Spontanmusik vid hyreshus".

– Evenemangsgruppen, som fins under kultur- och fritidsförvaltningen, försöker på olika sätt att hitta nya vägar att göra evenemang, säger Emil Elofsson och tillägger:

– Det här är ett sätt att nå delar av den isolerade målgruppen och på samma gång sprida livemusik som för en stund gör att man tänker på något positivt.

Lifvensmedlemmarna Bert Olausson och Kenneth Rosén är två av musikerna som ska bjuda på spontanmusik under någons fönster eller balkong. Filip Olvenius, med artistnamnet Vast Lola, den tredje.

– Jag tvekade aldrig, säger Filip. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, så det ska bli kul att testa något nytt.

Hur tänker du kring initiativet?

– Det är en fin sak att göra för de äldre som sitter isolerade och inte har den bästa situationen nu.

Bert Olausson tycker det är ett jättekul projekt.

– Så hoppas vi någon går ut på balkongen och lyssnar, säger han.

Filip Olvenius börjar i Virserum och Järnforsen på måndag, Bert och Kenna i Mörlunda och Målilla på onsdag. Sammanlagt ska de göra 50 spelningar till den 8 maj. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!