Barackskola

Det blir ingen rastfotboll för eleverna i Lindblomsskolan nästa vecka. Den som spelar boll på den vanliga planen kan nog räkna med en tillsägelse - det är ungefär vid mittcirkeln som lärarrummet kommer att stå.

Martin Udd vid Lindblomsskolans provisorium.

Martin Udd vid Lindblomsskolans provisorium.

Foto:

Hultsfred2008-08-07 06:09


De blå barackmodulerna som står ute på Lindblomsskolans fotbollsplan ska bilda ett klassrum, ett personalrum och en liten expedition. Under torsdagen kommer modulerna att börja fogas samman och den provisoriska skolan ta form. Rektor Martin Udd poängterar att det dock inte är någon fullgod ersättning för den brandskadade delen av skolan.
- Vi kommer hanka oss fram på ett minimum av lokaler. Barackerna ersätter de rummen som förstörts, men det blir ju inga extra arbetsutrymmen för lärarna. Det är trots allt också dyrt att hyra baracker.
Modulerna som nu byggs ihop på skolgården kommer att bilda en ungefär 200 kvadratmeter stor lokal. Just idag är det svårt att få en uppfattning om hur undervisningen kommer att bli, men i de blå barackerna kommer en klass att ha sitt hemklassrum hela läsåret. Det kommer också vara lärarnas tillflyktsort.

- Det kommer inte att vara någon barackkänsla över lokalen när de väl är uppbyggda, säger Martin Udd. Det är inga byggbaracker det här, utan de är avsedda för just sådana här ändamål.
Barackerna förväntas vara färdiga för att inredas i slutet av denna vecka och i bruk tills nästa fredag, då eleverna kommer tillbaka i skolan.
Under onsdagen var hyrföretaget i full färd med att lägga grunden till barackerna, ett pilligt jobb som säkerställer att det inte kommer luta inne i klassrummet när väl baracken är uppsatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om