Barn evakuerade vid brand

Strax efter klockan nio på onsdagsmorgonen fick SOS Alarm i Växjö in ett larm om att det brann kraftigt i Näshults skola i Vetlanda kommun.

Eleverna på Näshults skola fick fly ut ur skolbyggnaden då det började brinna i gymnastiksalen.

Eleverna på Näshults skola fick fly ut ur skolbyggnaden då det började brinna i gymnastiksalen.

Foto:

Hultsfred2007-10-25 07:17

Det blev en dramatisk start på skoldagen för eleverna på Näshults skola som ligger cirka två mil söder om Virserum. För när dagens första lektion precis hade startat så bröts helt plötsligt strömmen i byggnaden och elever och personal kände en stickande röklukt.
- Elever kom och berättade att det luktade konstigt i korridoren så jag gick ut för att kontrollera vad det var. Det luktade som bränt gummi eller kabel, berättar Kristin Ljungborg lärare på skolan.
Hon började genast undersöka var den fräna lukten kom ifrån men kunde inte lokalisera var någonstans det brann och därför tog lärarna ett snabbt beslut om att utrymma skolan omedelbart.
Skolans 15 elever samt barnen på förskolan tog sin tillflykt till den intilliggande fotbollsplanen medan lärarna återvände till skolan för att försöka att lokalisera brandhärden.
- När vi öppnade dörren till byggnaden där gymnastiksalen ligger så vällde det ut svart rök så det var bara att stänga igen dörrarna och ringa 112, berättar Kristin Ljungborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om