Barngrupperna är i gång igen

Nattvarden. Judaskyssen. Korsfästelsen och uppståndelsen. Hela det kristna påskbudskapet spelades upp av barngrupperna i Silverdalen.

I väntan på föreställningen var Isak, ett år, väldigt nyfiken på vad Vidar och de andra barnen hade för sig därbakom ridån...

I väntan på föreställningen var Isak, ett år, väldigt nyfiken på vad Vidar och de andra barnen hade för sig därbakom ridån...

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2019-04-17 21:30

– Det är roligt att vi är igång med barngrupperna igen och just här i Silverdalen är det väldigt bra uppslutning, i stort sett alla barn är med, säger barnledarna Weronica Swensson och Frida Rahmic i Asplands pastorat.

De har jobbat med två grupper i Silverdalen, Lilla och Stora tisdagsgruppen, och på tisdagen var det dags för gensam påskavslutning med ett Påskspel med hela den bibliska berättelsen om hur Jesus instiftar nattvarden, förutspår att en av lärljungarna ska förråda honom, Judaskyssen, korsfästelsen och upptäckten att Jesus återuppstått.

Ett 15-tal barn mellan fem och 13 år var med i spelet i barnlokalen där föräldrar och syskon följde föreställningen.

– Det känns som det gick ganska bra, det hände inget trassel alls, inte ens brandlarmet gick, säger grabbarna Felix Jäderup och Loke Westerback som spelade vakter i föreställningen.

Maja Burström som spelade Jesus är också nöjd med föreställningen.

– Det känns bra, säger hon och berättar att hon spelat teater förut både hemma och i skolan.

När applåderna tystnat blev det påskbuffé till alla.

Grupperna som stod för Påskspelet är samtidigt bevis för att det åter blivit bra ruljangs på barnaktiviteterna i pastoratet igen efter nedskärningar som bland annat ledde till att barnledarna sades upp.

– Då försvann barnen från nästan alla grupperna, men nu är vi på god väg att vara tillbaka igen i både Vena, Hultsfred och här i Silverdalen. Det är tydligt att kontinuiteten med personalen behövs, säger Weronica Swensson.

Jesus instiftar nattvarden och avslöjar att en av lärljungarna ska förråda honom.
Jesus instiftar nattvarden och avslöjar att en av lärljungarna ska förråda honom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!