Hon hade sett fram mot att bygget skulle komma igång som planerat, nu i höst. Men när kommunledningen reviderat investeringarna för nästa år skjuts bygget upp till 2024 och 2025.
Det är hårt tryck på simskolan just nu. Både dagtid och kvällstid. Det är många som vill lära sig simma, och en extra bassäng skulle göra underverk för planeringen.
– Vi klarar kommunens egna sexåringar, säger Maria Bohlin, men vi kan inte ta emot fler. När skolsimskolan är i gång blir det inte många tider över för andra. Och vi vill ju kunna ta emot allmänheten också.
Det går inte att komma ifrån att simskolan tar en del plats i bassängen. Och simskolan är viktig, betonar Maria Bohlin. Fyra grupper är igång i simskolan varje kväll måndag till torsdag.
– Utan simkunnighet kan man inte få godkänt betyg i årskurs 9 eller gymnasiet, säger hon. Vi har en vuxensimskola nu i mellandagarna och den är fulltecknad. Det är aldrig försent att börja.
Den nya bassängen är också tänkt för rehab-bad. Och det är något som är efterfrågat.
Beskedet om att bassängen skjuts på framtiden kommer dock inte som en chock, betonar hon. Med tanke på det ekonomiska läget, med inflation, höjda räntor, bränslepriser är det självklart att prioritera.
– Det handlar om att sänka kostnaden, säger kommunalrådet Lars Rosander (C), med tanke på det osäkra ränteläget just nu, väljer vi att skjuta på den här satsningen.
Något som oppositionen, socialdemokrater och vänsterpartister har en viss förståelse för. Men bara lite.
– Vi vill att bassängbygget ska göras 2023-24 i stället, säger Tomas Söreling (S). Alltså ett år tidigare.
Han reagerar också mot att den planerade uppgraderingen på Kejsarkullen får vänta. Tanken var att skapa en självserviceanläggning där kommuninvånarna kan slänga skräp dygnet runt. Men den skjuts också upp.
– Den anläggningen ville vi se färdig under nästa år, säger Söreling, och vi reserverade oss mot båda de här förändringarna.
Totalt minskar kommunen den planerade investeringsbudgeten från 220 miljoner till 136.
– Men det är fortfarande enorma investeringar, säger Rosander, många av dem är redan påbörjade.
Men bortsett från Hagadal och Kejsarkullen är politiken överens om förändringarna i den redan beslutade ekonomin för nästa år.