Bedragen i jakten på gamla kompisar

Marona Phalén kände sig nyfiken på sina gamla klasskompisar. Men råkade ut för ett bedrägeri.

Marona Phalén var nyfiken på gamla klasskompisar. Nu har hon anmält företaget Stayfriends och Klassträffen Sweden till polisen för bedrägeri sedan de olovligen dragit pengar från hennes konto. Foto: Charlotte Madestam

Marona Phalén var nyfiken på gamla klasskompisar. Nu har hon anmält företaget Stayfriends och Klassträffen Sweden till polisen för bedrägeri sedan de olovligen dragit pengar från hennes konto. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2016-01-09 04:54


Fyra år efter att hon registrerade sig på sajten Stayfriends har de olovligen dragit pengar från hennes konto.

- Det största frågetecknet är hur de fick tag i mina kontouppgifter, säger Marona Phalén som aldrig tvekade utan har polisanmält Stayfriends, som ägs av Klassträffen Sweden AB med adress i Linköping och kundservice i Berlin.

Marona gick i skola i Rejmyre i Östergötland ettan till sexan och tyckte det skulle vara roligt att ha lite kontakt med sina gamla kompisar.

Nätsajten Stayfriends verkade vara ett bra hjälpmedel för att återknyta gamla kontakter, tyckte hon.

En del av informationen är enligt uppgift gratis, men för att kunna skicka meddelande till klasskompisar och kunna titta på gamla skolfoton måste man betala.

- Jag gjorde det, löste ett medlemskap för ett år och skickade mitt personnummer. Jag betalade avgiften med ett kontokort.

Men den här gången är det ett helt annat konto som Klassträffen Sweden nu dragit pengarna ifrån. Så frågan hon ställer sig är hur de kommit åt hennes pengar.

- Det är inte pengarna i sig jag tänker på, de 169 kronorna kan jag vara utan. Men det är sättet de gjort det på, det här är stöld. Det är fyra år, eller i vart fall tre, sedan jag gick med. Efter det året sa jag upp mitt så kallade abonnemang, tyckte inte det gav mig något. Inte det jag ville och hoppades på.

Sedan dess har hon inte hört någonting alls ifrån dem - tills nu.

I söndags upptäckte Marona att det dragits 169 kronor ifrån hennes konto.

- Jag har haft mailkontakt med en Michel Lindenberg, som har adress utomlands och uppges vara VD. Han hänvisar till ett Stockholmsnummer, men det numret används inte och hänvisning saknas.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!