Bekräftat: Corona slog till mot socialförvaltningen

Två brukare och fyra medarbetare inom socialtjänstens verksamhet i Hultsfreds kommun har bekräftats smittade av Covid -19.

Fyra medarbetare och två brukare inom socialtjänsten har konstaterats smittade av Covid 19 den senaste veckan.

Fyra medarbetare och två brukare inom socialtjänsten har konstaterats smittade av Covid 19 den senaste veckan.

Foto: TT-bild

Hultsfred2020-10-30 15:34

Socialchef Ann-Gret Sillén bekräftar, och berättar att smittan inte tagit sig in på något äldreboende utan det är hemtjänst och omsorgen som drabbats.

– Vi fick vetskap om det första bekräftade fallet i tisdags, säger hon och sedan har det kommit till ytterligare några under onsdagen, torsdagen och fredagen. Region Kalmar län är inkopplad och har börjat smittspårningen för att kartlägga smittan. Samtidigt som en omfattande provtagning av personal och brukare har inletts.

Hur många prover har tagits?

– Det har jag ingen bild av, säger Ann-Gret Sillén. Det är region Kalmar som bestämmer vem som ska testas. Men vad jag vet har vi inte fler i verksamheten som har symptom, än de här bekräftade fallen.

Det här är de första bekräftade Covid-19-fallen i inom socialtjänsten sedan i somras.

– Det senaste vi hade var i juni månad, säger Ann-Gret Sillén. Sedan dess har det varit lugnt.

Hon är inte speciellt överraskad över att viruset har letat sig in i verksamheten. Inte med tanke på att det ökar överallt i samhället. Samtidigt upplever hon att situationen är under kontroll.

– Vi har våra riktlinjer att gå efter, säger hon, och vi har betydligt mer kunskap än vi hade i våras. Samtidigt som vi har tillgång till den skyddsutrustning som behövs. Personalen gör och har gjort ett jättebra jobb.

Enligt vad Ann-Gret Sillén fått fram är det ingen av de smittade som vårdas på sjukhus.

– Vad jag vet är alla hemma, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!