Bergs Timber firade 90 framgångsrika år

I lördags firade Bergs Timber AB 90 framgångsrika år och firandet var förlagt till Målilla motorstadion där man hade bjudit in kunder, samarbetspartners, anställda och trotjänare att fira denna högtid tillsammans med företagsledningen.

Åke Bergh, VD för Bergs Timber i Mörlunda bjöd in till stort kalas på Målilla Motorstadion när företaget firade 90 år.

Åke Bergh, VD för Bergs Timber i Mörlunda bjöd in till stort kalas på Målilla Motorstadion när företaget firade 90 år.

Foto:

Hultsfred2009-09-07 06:31


År 1919 startades företaget av Carl Fabian Berg som köpte in ett mobilt sågverk som han reste runt med i skogarna runt Mörlunda men på 40-talet byggde man en fast sågverksanläggning strax utanför Mörlunda. Företaget drivs fortfarande av familjen Bergh och idag är det Carl Fabians sonson Åke Bergh som sitter vid rodret och styr företaget mot nya framgångar. För koncernen omfattas idag av tre stycken sågverksanläggningar i Mörlunda, Järnforsen och Orrefors och en träskyddsanläggning i Nybro. Företaget är utan tvekan en av Hultsfreds kommuns absolut största arbetsplatser och det enda börsnoterade bolaget med säte i kommunen.
För att fira att företaget nu fyller hela 90 år hade företagsledningen beslutat sig för att arrangera en stor fest under den gångna helgen och till detta ändamål hade man hyrt Målilla motorstadion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om