Kvinna skar man i halsen med kniv – åtalas för mordförsök

En kvinna i 35-årsåldern misstänks ha skurit en man i halsen med kniv vid två olika tillfällen. Hon misstänks även för en rad olika brott kopplade till händelserna och nu har åtal väckts.

En kvinna hemmahörande i Hultsfred har åtalats för flera brott - däribland mordförsök.

En kvinna hemmahörande i Hultsfred har åtalats för flera brott - däribland mordförsök.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2024-08-29 10:36

Den första händelsen betraktas som livsfarlig och ska ha inträffat i Hultsfred den 15 juli i år. När polisen kom för att gripa kvinnan, efter att hon skadat en man i halsen med kniv, gjorde hon motstånd och yttrade hot om våld mot delar av patrullen. Av den anledningen misstänks hon både för mordförsök och för hot mot tjänsteman.

Kvinnan ska också ha knivskadat samma man i halsen tidigare under året, den 19 februari. Den händelsen utreds som grov misshandel. I stämningsansökan går att läsa att "brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit livsfarlig" och att kvinnan visat "särskild hänsynslöshet och råhet genom sitt agerande."

Det är inte heller det enda som kvinnan åtalas för. Den 23 april i år agerade hon på ett sätt som gör henne misstänkt för flera andra brott. Bland annat försökte hon få tag på en polismans tjänstevapen "utan att ha rätt till det", och misstänks därför för grovt vapenbrott. Hon ska i samma veva ha varit hotfull och våldsam mot polisens tjänstemän i samband med ett omhändertagande enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Under omhändertagandet ska hon bland annat ha spottat och sparkats.

Vid ytterligare ett annat tillfälle, den 5 juli, ska hon ha spottat en polisman i ansiktet. Även det skedde i samband med ett omhändertagande enligt LOB.

Kvinnan har suttit häktad sedan den 18 juli i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!