Besked om cykelvägen - och mer därtill

Cykelvägen mellan Hultsfred och Målilla finns med i vägplanen, sa kommunalrådet Lars Rosander (C), som svarade på KD-ledamoten Lennart Davidssons fråga.

Lars Rosander kunde ge besked om både nya cykelvägen till Målilla, och om övriga cykelleder i kommunen.

Lars Rosander kunde ge besked om både nya cykelvägen till Målilla, och om övriga cykelleder i kommunen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2020-09-29 16:22

Davidsson frågade om besked angående den planerade cykelvägen. Och han fick svaret att det finns planer på en cykelväg längs hela den milslånga sträckan mellan orterna.

–  Den kommer att använda befintliga grusvägar där sådana finns, sa Rosander, och det blir också en nyanlagd sträcka söder om Hultsfred, fram till södra infarten. Sträckan man får cykla blir då lite längre än bilvägen, beroende på att grusvägen ringlar sig västerut mellan Hesjön och fram till norr om Kejsarkullen.

Lennart Davidsson fick också en hel del bonusinformation, när Rosander berättade om tilltänkta, och redan befintliga cykelvägar. Som till exempel Dacketrampet som finns sedan 2011 och som går genom nästan hela kommunen. 

– Alla eventuella framtida cykelvägar kommer att på ett eller annat sätt att knytas ihop med Dacketrampet, sa Rosander.

Det finns också långt gångna planer på att skapa en cykelled längs Emån. 

Rosander berättade att kultur- och fritidsnämnden har tittat på förutsättningarna att skapa en led utmed ån, i första hand genom Hultsfreds och Högsby kommuner, vilka vägar som ska användas, och hur leden kan knytas ihop med befintliga verksamheter. En vision i sammanhanget är också att fler kommuner ska hänga på så att man kan knyta ihop hela ån, från källorna till havet. Flera kommuner har visat intresse för en sådan satsning.

– Förstudien som underlag finns det möjligheter att gå vidare, sa Rosander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!