Bil kom i hög fart på cykelbana – cyklist allvarligt skadad

En allvarlig olycka inträffade vid 19-tiden på tisdagskvällen i Järnforsen. En cyklist skadades och fick föras till sjukhus, sedan hen blivit påkörd av en bil på cykelbanan.

Hultsfred2017-06-14 14:53

Olyckan inträffade på Klövdalavägen, i höjd med bensinmacken. En svart Volvo av nyare modell kom i mycket hög fart genom samhället, föraren tappade kontrollen och kom över i fel körbana, och upp med ett hjulpar på cykelbanan.

Cyklisten hann inte undan, utan framhjulet på cykeln fick en törn, varvid cyklisten körde omkull och slog med ansiktet före ner i asfalten.

Där låg också krossat glas, varför cyklisten ådrog sig ett antal djupa skärsår i ansiktet. Cyklisten fördes sedan till sjukhus, och fick sys med inte mindre än 15 stygn i ansiktet.

Efter olyckan försvann den svarta Volvon från platsen utan att ge sig till känna. Den enda beskrivningen som finns av bilen är just att det är en svart, lite nyare Volvo med två personer i. Registreringsnumret är okänt.

Om det finns några vittnen till händelsen, som alltså inträffade vid 19-tiden på tisdagskvällen, är polisen ytterst angelägen om att få kontakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om