BILDEXTRA: Femårsjubileum för Kristdalas egen skördefest

Det blev en solig historia när årets upplaga av Kristdaladagen ägde rum.

Hultsfred2015-09-28 08:35


En mängd aktiviteter för alla åldrar och inte mindre än 40 aktörer, lockade besökare och hemvändare från alla håll och kanter som roades av den genuina tillställningen.


Kristdaladagen har arrangerats av samhällsföreningen i inte mindre än 15 år men för fem år sedan fick den, då något trötta tillställningen, ett uppsving. Med skördefestinfluenser och hårda kriterier för lokalt och närproducerat fick dagen ett helt nytt koncept, vilket snabbt resulterade i ett ökat antal besökare och i år beräknas besökssiffrorna ligga över 2000.


Framgången kan mycket troligt bero på bredden av aktiviteter och filosofin om att det ska finnas något för alla åldrar. Flera av Kristdalabygdens föreningar har ställt upp och genom ideellt arbete gjort dagen möjlig. Förutom alla aktiviteter som hölls under dagen, fanns det ett 25-tal lokala försäljare och utställare på plats som frontade stånden med läckerheter och genuina hantverk.


Dagen kickstartades med en rafflande teater där Pettson och Findus roade såväl stora som små. Arrangörerna var extra glada över detta nummer och det var de inte ensamma om. En stor publik samlades och de högljudda skojmakarna bidrog till många skratt och långa applåder. Uppskattat var även ansiktsmålning och ponnyridning där kön ringlade lång av förväntansfulla barn.

Läs mer om Kristdaladagen i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!