BILDEXTRA: Fullsatt fotbollsfest när Hebe firade 90

Det blev något av en folkfest i Silverdalen när IF Hebe firade 90 år på nacken under lördagen. Det bjöds inte bara på pojklagsmatcher och plojmatcher. Vi fick även ta del av en laddad stämning under dramatiska närkamper mellan dagens A-lag och old boys. Detta firades givetvis med 90 dm Hebe-tårta och festligheter under kvällen.

Grabbarna i dagens A-lag fick en tuff match mot dåtidens A-lag old boys där de mötte bland annat Janne Olsson, Angelos Patlis, Michael Rinaldo (tidigare Nilsson), Niklas Andersson och målvakten Johan Aronsson Där ibland fanns även Kjell-Åke "Happe" Nilsson.

Grabbarna i dagens A-lag fick en tuff match mot dåtidens A-lag old boys där de mötte bland annat Janne Olsson, Angelos Patlis, Michael Rinaldo (tidigare Nilsson), Niklas Andersson och målvakten Johan Aronsson Där ibland fanns även Kjell-Åke "Happe" Nilsson.

Foto:

Hultsfred2016-05-30 07:00

Det sägs inte bara att 90-åringen kröp ut genom fönstret och försvann. Det sägs även att samma 90-åring tåls att firas rejält. Detta var precis vad som var planerat på Silvervallen bland arrangörer i klubben, de hårt kämpande spelarna på plan och även från läktarens sida.

Under dagen fick vi ta del av pojklagsmatcher som fortsatte med en plojmatch med så kallade bubbelballs, där ett damlag mötte ”gott och blandat” för några riktigt goa skratt. Dagens speaker var Patric Engqvist som också spelat för klubben en gång i tiden och höll matcherna under styr. Där efter fortsatte dagen med den efterlängtade matchen Old boys möter A-laget. Old boys som Janne Olsson, Angelos Patlis, Michael Rinaldo (tidigare Nilsson), Niklas Andersson och målvakten Johan Aronsson var bland annat några äldre herrar vi fick åskåda göra comeback på plan. Där ibland fanns även Kjell-Åke ”Happe” Nilsson, ny fyllda 61.

– Det som är så roligt med denna match är såklart att dessa gubbar är gamla Hebe-spelare som kanske inte längre finns kvar i trakten men som idag har tagit sig till hemmaplan för att delta i dagens evenemang, berättar Camilla Ljungberg som ingår i festkommittén tillsammans med bland annat Fredrik Karlsson, Jerker och Maria Lockström.

90 dm tårta

Dagen till ära blev det godisregn av clownen på åkgräsklipparen med en Batman vid ratten, som visade sig vara väldigt uppskattat av den yngre generationen. Faggemåla BTK styrde upp lotteri och givetvis blev det rulltårta i långa längder. 90 dm visade sig vara lagom mängd när matchen Old boys mot A-laget var över och hungriga pojkar slängde sig över varsin bit.

– Många frivilliga har hjälpt till att bära, planera, baka och styra upp denna dag. Det krävs månaders planering för att det ska bli så bra som möjligt för våra spelare, de som kommer och tittar och för alla deltagare i klubben, berättar Camilla Ljungberg vidare.

Patric Engqvist fortsatte framför micken under kvällen som konferencier och det utdelades brons, silver och guldnålar samt standar och blommor till de som varit aktiva i föreningen under en längre tid. Man belönade även eldsjälar inom Hebe. Upp på scenen kallades tre Hebeikoner för att berätta om sina år som tränare och ledare inom fotboll och bandy. Dessa var Ove Engqvist, Ingvar Lamperth och Jan Kennmark. De berättade roliga anekdoter som väckte glada minnen och härliga skratt. Till kaffet serverades en väl passande tårta i form av fotbollar. Dessa härliga 90 år firades in på småtimmarna, och folket började runda av runt 03.00 när det började ljusna på himlen.

Vi fick skåda många närkamper under den laddade matchen mellan dagens A-lag och Hebes old boys. Foto: Julia Nilsson
Vi fick skåda många närkamper under den laddade matchen mellan dagens A-lag och Hebes old boys. Foto: Julia Nilsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!