Billing berättade om dokusåpans baksida

Högstadielärare, författare och Robinsondeltagare, det är de titlar som Erik Billing från Malmö kan skriva på sitt visitkort. När han gästade Tisdagar på Valhall var det första gången någonsin han höll ett föredrag om sin tid i Robinson och baksidan av att delta i en dokusåpa. - Jag tvekar själv på intresset för att lyssna på vad en dokusåpakändis har att förmedla, säger Erik Billing.

Hultsfred2010-03-18 07:19

Ett 20-tal åhörare hade kommit till Valhall för att lyssna på den före detta dokusåpakändisen Erik Billing som på ett intressant och medryckande sätt berättade om sina upplevelser av Robinson och alla dess nackdelar som man inte ser i tv och media.
Det har nu gått 13 månader sedan Erik Billing återvände hem från Robinson-äventyret i Filippinerna som han egentligen inte hade tänkt delta i, för det hela började egentligen som ett skämt.
- Det var mest på skoj, jag skickade in en ansökan som jag inte var seriös med. Men när jag tog mig vidare i uttagningen så tog det tag i en och jag började tänka att jag kanske skulle få vara med i tv. Ju längre jag kom desto knäppare blev jag, säger Erik Billing. För Billing avskyr egentligen allt vad dokusåpor står för och att titta på dem på tv skulle aldrig falla honom in.
Men på något konstigt sätt hamnade han där framför kameran mitt i ett träsk i Filippinerna. Men han tog då tillfället i akt att börja analysera vad som egentligen sker runt omkring honom i denna bisarra tv-lek.
- Det är ett intressant socialt spel att sätta folk i en ociviliserad miljö och se vad som händer. Jag gillar själv att observera människor och i Robinson fick jag möjlighet till det och tyvärr fick jag mina fördomar bekräftade. Många bytte personlighet och tog istället på sig roller som de sett i tidigare säsonger av programmet, säger Billing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om