BLÅLJUS: En död och flera skadade efter mc-olycka

En man i 60-årsåldern omkom sent på fredagseftermiddagen efter en trafikolycka mellan en motorcykel och en bil.

Hultsfred2015-10-23 21:58

Ytterligare tre personer fördes till Västerviks sjukhus där två av dem nu vårdas för allvarliga skador. Polisen upprättade på fredagskvällen en anmälan om vållande till annans död.

Totalt var det fyra personer som var inblandade i den svåra trafikolycka som inträffade på riksväg 34 strax norr om Målilla sent på fredagseftermiddagen. En man i 60-årsåldern från mellersta Kalmar län omkom omedelbart vid kraschen. För hans passagerare, en kvinna i samma ålder, är skadeläget allvarligt.

Olyckan inträffade vid 17.30-tiden när en bilförare gjorde en u-sväng tvärs över riksväg 34, strax norr om rondellen i centrala Målilla, för att vända tillbaka mot samhället.

- Bilen svängde in på en parkeringsficka. När föraren skulle vända och korsa vägen uppfattade han inte motorcykeln som kom söderifrån. Motorcykeln körde rakt in i sidan på bilen. Jag kan bekräfta att motorcykelns förare har omkommit, säger polisens pressinformatör Mia Sandgren i kväll.

MC-föraren, som just hade kört genom rondellen och var på väg norrut, var chanslös. Mannen och hans kvinnliga passagerare slungades rakt in i sidan på bilens förarsida och kollisionen blev våldsam. Enligt uppgifter i kväll konstaterades mannen död på plats. För hans passagerare, en kvinna i 60-årsåldern, beskrivs läget sent på fredagskvällen som allvarligt av personal på akutmottagningen i Västervik.

Även föraren av personbilen, en man i 55-årsåldern från norra Kalmar län, som satt på den sida där motorcykeln rände in, har allvarliga skador, berättar man. Bilens passagerare, en man i okänd ålder, skadades lindrigt men är svårt chockad.

Polisen har under fredagskvällen upprättat en anmälan om vållande till annans död mot personbilens förare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om