BLÅLJUS: Polispatrull beslagtog skjutvapen i samband med älgolycka

Vad som först verkade vara en vanlig viltolycka visade sig snart vara mer mångbottnad än så. När polisen anlände till olycksplatsen på måndagskvällen fann man nämligen ett skjutvapen på olycksplatsen. – I nuläget är ingen misstänkt för något brott, säger polisens presstalesman Kim Hild.

Foto: TT

Hultsfred2016-08-16 05:51

Vid klockan 22.44 på måndagskvällen fick räddningstjänst, polis och ambulans larm om en trafikolycka, en knapp mil söder om Mörlunda på riksväg 34.

På olycksplatsen hade en personbil med tre personer kolliderat med en älg.

När polisen kom fram till olycksplatsen gjorde man dock en märklig upptäckt: utanför bilen låg ett skjutvapen på marken.

– Ja, det stämmer, vi har anträffat vapen i anslutning till olycksplatsen och en anmälan om brott mot vapenlagen har upprättats, säger polisens presstalesman Kim Hild.

Vilken typ av vapen det rör sig om vill polisen dock inte gå närmare in på i nuläget.

– Av utredningstekniska skäl kan jag bara berätta att ett vapen hittats och självklart tagits i beslag.

I nuläget föreligger ingen misstanke om brott mot någon av de tre personer som färdades i det olycksdrabbade fordonet.

– Frågan är om man kan koppla vapnet till bilen eller inte, det har inte kunnat uteslutas eller bekräftas ännu, säger Kim Hild vid polisen.

Enligt polisens pressjour är en av de tre personerna som färdades i bilen en man, hemmahörande i ”regionen” men söder om själva olycksplatsen. Identiteten på de två övriga framgår inte i den kortrapport eller anmälans som finns att tillgå hos polisens pressjour.

Ingen av de tre personerna ska ha ådragit sig några skador i samband i olyckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om