BLÅLJUS: Trafikolycka med lastbil

Fick sladd på trailern i hala väglaget.

Foto: Olof Carlson

Foto: Olof Carlson

Foto:

Hultsfred2016-01-07 13:43


I det hala väglaget vek sig lastbilsekipaget som en fällkniv på vägen. Trailern blev stående på vägen, medan dragbilen hamnade i diket. Dessbättre utan att välta.

Det var otroligt halt på olycksplatsen och precis vid Kalvkätte fick lastbilen, som kom norrifrån på väg mot Fågelfors, en rejäl sladd på trailern. Ekipaget vet ihop sig som en fällkniv och dragbilen gled ner i diket, där den blev hängande.

Det var dock inte långt ifrån att ekipaget brakat ner i Hagadalsbäcken, dragbilen hamnade mitt på kulverten som går under riksvägen, bara några meter från öppet vatten.

Strax före klockan 14.30 larmades räddningstjänsten i Hultsfred till en olycka på riksväg 34/23, i höjd med Kalvkätte och infarten till Hagadal.

Ingen människa kom till skada vid olyckan och de materiella skadorna blev tämligen blygsamma. Men lastbilen måste förstås bärgas från platsen.Väl uppdragen på vägen igen kunde den fortsätta för egen maskin.

Lastbilen var tom för tillfället och det blev heller inga oljeläckage vid olyckan.

Trailern blockerade ena körfältet på riksvägen vilket naturligtvis påverkade trafiken, som fick dirigeras, ett körfält i taget släpptes fram.

Även i Målillarondellen inträffade en mindre olycka under måndagen, då en lastbil och en personbil stötte ihop. Dessbättre utan personskador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!