Blixten slog ner i Uggletorp

Ett blixtnedslag slog ut elektriciteten i både bostadshuset och uthuset på en fastighet i Uggletorp utanför Vimmerby på onsdagseftermiddagen. Inledningsvis befarades att uthuset fattat eld, men någon brand var det aldrig.

Räddningstjänsten ryckte ut med stora styrkan efter ett blixtnedslag i Uggletorp. Brandlukten visade sig komma från det utslagna elsystemet.

Räddningstjänsten ryckte ut med stora styrkan efter ett blixtnedslag i Uggletorp. Brandlukten visade sig komma från det utslagna elsystemet.

Foto:

Hultsfred2012-08-09 06:36


- Blixten har slagit ned och in i uthuset, kanske via ledningarna och slagit upp en plåt på taket, alla elsäkringar är också utslagna, berättar räddningsledaren Magnus Svahn.
Larmet kom efter det åskväder med framför allt kraftigt regn som drog fram över Vimmerby vid 15-tiden på onsdagen. En kraftig åskknall hördes. Den räcktes för att slå ut elen vid fastigheten i Uggletorp. En kvinna var ensam hemma i bostadshuset som ligger ett 30-tal meter från uthuset där blixten slagit in och bland annat slagit sönder taket.
Lukten av brandrök och brända kablar gjorde att räddningstjänstens larmades och stora styrkan ryckte ut.
- Vi kontrollerar med värmekamera att det inte ligger något och pyr under takplåten, säger Magnus Svahn. I huvudsak verkade elsystemet varit det som tagit med stryk av blixtnedslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om