Blombollar plundrade: "Bara de vita och de rosa"

"Det är inte lätt att få tag i nya blommor så här sent på säsongen". Jens Karlsson, projektchef på ÖSK är bedrövad efter inbrottet i kommunens växthus.

 Henrik Lundbäck misstänker att blomstertjuvarna slagit till i flera omgångar och efter deras framfart verkar det som om Lilla Torget blir utan blomsterprakt i sommar.

Henrik Lundbäck misstänker att blomstertjuvarna slagit till i flera omgångar och efter deras framfart verkar det som om Lilla Torget blir utan blomsterprakt i sommar.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-07-15 13:00

Någon gång i helgen slog blomstertjuvarna till mot kommunens växthus vid förrådet på Björkuddsvägen. Där stals en hel massa blommor ur "bollarna" alltså de blomsterprydnader som brukar stå vid Lilla Torget i Hultsfred. Och det var inte vilka blommor som helst som försvann. 

– Det var bara de rosa och de vita blommorna som stals, säger Jens Karlsson. Det verkar vara väldigt medvetet så jag tror inte det är något busstreck. På något vis känns det ännu mindre okej om det är vuxna människor som bryter sig in och stjäl blommor.

– Vi hade räknat med att plantera ut de här blommorna om någon vecka, säger Jens Karlsson. "Bollarna" som vi kallar dem var intagna eftersom det pågår ett ombyggnadsarbete vid Lilla Torget just nu.

Ambitionen är nu att ersätta de försvunna blommorna. 

– Men det är inte så lätt att få tag i nya så här sent på säsongen, säger Jens Karlsson, men vi ska i alla fall försöka.

Men trots det finns risken att Lilla Torget blir utan blomsterprakt den här säsongen.

– Som "bollarna" ser ut nu kan vi inte sätta ut dem, säger Jens Karlsson.

Det här med blomsterstölder är dock inget nytt för kommunalteknikförbundet. Från och till upplever man problem. Men främst då med de utplanterade blommorna.

– Det händer, säger Jens Karlsson, att det stjäls blommor ur urnorna. Till och med att man planterat om de andra blommorna för att stölden inte ska märkas. Men vi vet exakt hur många plantor det ska finnas i varje kruka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!