Den blomstertid nu kommer – men vem stal blommorna?

Blomstertiden i Hultsfred fick en lite tråkig start. Så sent som i onsdags var ÖSK:s personal ute och planterade nya växter i plåturnorna. På måndagsmorgonen fanns inte ett kronblad kvar.

Blomsterstölderna har fått personalen att sätta upp varningsskyltar, med en vädjan till besökarna om att hålla ögonen öppna.

Blomsterstölderna har fått personalen att sätta upp varningsskyltar, med en vädjan till besökarna om att hålla ögonen öppna.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-06-07 19:30

Någon hade varit framme och stulit växterna. Motsvarade problem har också upptäckts på kyrkogården i Hultsfred. Vid flera tillfällen har en Hultsfredsbo vi talat med blivit av med blommor som satts vid askgravplatsen.

Blomsterstölderna på kyrkogården har nått den omfattningen att personalen satt upp varningsskyltar, som uppmanar besökarna att hjälpas åt att hålla ögonen öppna.

– Det är det enda vi kan göra, att hålla ögonen öppna och försöka få syn på vem som tar blommorna, säger kyrkogårdsansvarige Jörgen Pettersson. Vi har tittat på möjligheterna till kameraövervakning, men det får vi nog inte tillstånd till.

– Men det är tråkigt att man inte kan visa respekt för blommor som anhöriga prytt gravarna med, säger han. Om det här fortsätter kommer vi att polisanmäla.

Även de nyplanterade blommorna i kommunens urnor försvann i helgen. 

– Det var väl någon som tyckte att de skulle göra sig bättre i rabatten därhemma, säger Mikael Nilsson, driftschef på Gata-Park hos ÖSK. 

– Men det är för tråkigt att man tar sig rätten att stjäla från oss alla.

Han är inte helt säker på att det går att ersätta de försvunna blommorna. Det finns inga kvar av den sorten på lagret, det hänger på om leverantören kan få fram nya blommor.

Mikael Nilsson berättar att Hultsfred annars varit ganska förskonat från blomstölder tidigare.

– Det är annars i Högsby vi haft de problemen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!