Bo räddar liv i Kenya

Malaria, svampinfektioner och hiv är några av de sjukdomar som Doktor Bo Gustafsson från Virserum stötte på då han nyligen spenderade sex veckor med Rotarys jeepläkarlinje i Kenya.

Bo Gustafsson har nyligen spenderat sex veckor i Kenya där han jobbat som jeepläkare åt Rotary.

Bo Gustafsson har nyligen spenderat sex veckor i Kenya där han jobbat som jeepläkare åt Rotary.

Foto:

Hultsfred2007-04-13 20:40

Rotary i Sverige har sedan tio år tillbaka bedrivit flera olika hälsobefrämjande projekt i östra Afrika. Ett av dessa projekt är en jeepläkarlinje som utgår från Nandi Hills som är beläget i västra Kenya vid Victoriasjön.
Hit kommer läkare från mestadels Sverige men även från resten av Norden för att under en period av sex veckor i taget åka runt till byarna i närområdet för att behandla de åkommor som lokalbefolkningen lider av.
En av de läkare som är aktiv i detta projekt är Bo Gustafsson från Virserum som under de senaste tio åren besökt Kenya sex gånger för Rotarys räkning. I början av april kom han hem från sitt senaste besök vid läkarstationen.
- Behoven är otroligt stora, det känns meningsfullt att komma ut och hjälpa till för det är en helt annan dimension än man är van vid i Sverige, berättar Bo Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om