Bonad i församlingshem

Efter gudstjänsten i Järeda kyrka i söndags begav sig de flesta besökarna till församlingshemmet för att få avnjuta lunch samt få chansen till att medverka då en ny bonad skulle invigas i församlingshemmet.

Hultsfred2010-10-11 06:30

Det hela började för ungefär ett år sedan. Det var då som syföreningens ordförande Ingegerd Thelin tog kontakt med konstnären Camilla Björklund som då kom ut till Järeda för att se hur omgivningen såg ut. Hon tog några bilder men fick även bilder utav Ingegerd då det var mitt i vintern som besöket var. Men med hjälp av fotografierna började Camilla spåna på hur bonaden skulle se ut. En bonad ska kännas naturlig och trygg. Camilla ville självklart ha med sjön, några björkar och många blommor. Några av blommorna är klöver, backsippa, blåklint och smörblomma.
Själva blommorna är målade på värpen och sedan har hon vävt ovanpå detta. Camilla har vävt hela vintern, våren samt nu under sommaren för att få bonaden klar.
- Jag ville ha en ljus, lätt och luftig bonad med många skimrande färger. I vattnet har hon vävt i lite silvergarn för att få just den lyster som gör att solens strålar fångar upp silvret och gör så att Järnsjön glimmar. Precis som det är i verkligheten, säger Camilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!