Bortslarvat paket upprör: "Vi vet inte vem vi ska tro på"

Samlarobjekten som skickades från Bangkok hittade hela vägen till Småland. Men sedan ankomsten till har paketet för flera tusen kronor tappats bort.
– När jag har ringt till Postnord har de bara sagt ”tyvärr kan vi inte göra något”, berättar Annika Jåfs Adolfsson från Gårdveda.

Annika Jåfs Adolfsson vågar inte längre lita på posten.

Annika Jåfs Adolfsson vågar inte längre lita på posten.

Foto:

Hultsfred2017-08-09 15:00

Som vanligt när vännen Lennart Sjöberg är upp semester i Asien tar vännen Annika Jåfs Adolfsson från Gårdveda hand om hans hemskickade paket. Men den här gången är paket med samlarobjekt borta.

– Jag fick i uppgift att ta hand om paketet som min vän skickat från Bangkok. Han skickade det den 31 januari, berättar Annika.
– Det var när han kom hem som vi började undra var paketet var någonstans så vi kollade på internetsidan där det går att spåra paket. Där stod det att terminalen i Vimmerby tagit emot det den 23 mars och att de skickat ut en avi den 29de. Men den avin har jag aldrig fått.

Efter det började både Annika och Lennart att ringa för att försöka leta rätt på paketet.
– Vi har ringt till alla möjliga på Postnord. En gång sa de att de kan ha skickat tillbaka paketet till det postkontor det skickades från. En annan gång sa de att paket blivit utlämnat. Men hur skulle det ha gått till utan legitimation? Jag är den enda med mitt namn i Sverige. Man vet inte vem man ska tro på. Söker man på numret står det fortfarande att det ligger kvar i Vimmerby, men jag har varken fått paket eller avi.

Eftersom paketet innehåller objekt som inte går att få tag på i Sverige är Lennart speciellt upprörd.
– Han är eld och lågor. Han samlar på pepsi-saker som inte går att få tag på här. Det var ju varor för flera tusen kronor.

Annika berättar att hon och Lennart inte är ensamma om att ha problem med posten.
– Det är många som är uppretade på Postnord. En annan vän till mig fick en avi om att ett paket fanns att hämta i Virserum. När han kom dit visade det sig att paketet fanns i Stockholm. Det är ingen ordning på någonting.

För att nu försöka leta reda på vad som hänt med paketet har Annika och Lennart hänvisats till att ringa postkontoret i Bangkok och förhöra sig om paketet hamnat tillbaka där det skickades från.
– Vi vet inte om de skickat tillbaka paketet till Bangkok. De menar att det är vårt ansvar att ringa dit och kolla. Det är inte helt lätt om man inte kan thailändska. Paket som inte hämtas ut ska skickas tillbaka till avsändaren men avsändaren bor ju i Långemåla inte i Bangkok. Efter det här blir man osäker på att skicka något värdefullt med posten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om