Hoppas på en normal höst efter pandemin

Johan Widström och Annika Öberg som driver bowlinghallen har kämpat mot dubbla uppsättningar restriktioner. Men nu håller de tummarna för att ha kommit igenom den värsta tiden.

Johan Widström och Annika Öberg som driver Bowlinghallen i Hultsfred hoppas att det värsta är gjort nu, och att det blir en normal höst för verksamheten.

Johan Widström och Annika Öberg som driver Bowlinghallen i Hultsfred hoppas att det värsta är gjort nu, och att det blir en normal höst för verksamheten.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-02 12:00

– Det har varit en tuff tid, säger Johan Widström, alla restriktioner som varit under pandemin har slagit direkt mot oss.

Då tänker han på restriktionerna som riktat sig mot idrotten, som förbud mot gruppträning, matcher och annat. Men också de restriktioner som infördes för restaurangbranschen.

Men trots det har man lyckats hålla öppet. Till en del i alla fall och under begränsade tider.

– Vi har fått anpassa oss efter restriktionerna. Med handsprit, långa avstånd och annat. Så vi har bara haft spel på varannan bana, säger Annika Öberg.

De tuffa tiderna har även påverkat ekonomin. Men paret har inte givit upp, trots att en stor del av verksamheten försvann över en natt, mer eller mindre. Matcher och klubbträningar ställdes in. Nöjesbowlingen tog slut. Bara enstaka spelare ville hålla igång med individuell träning.

– Vi ville ha öppet trots allt, säger Johan Widström, annars är det lätt att man blir bortglömd. Nu när många av restriktionerna är borta hoppas vi att spelarna kommer tillbaka. Helt fritt är det förstås inte ännu. Det finns fortfarande rekommendationer om avstånd. Och några "high five" är inte tillåtna.

– Och man får inte dela vattenflaska, säger Annika Öberg, som tar några exempel på vad man inte får göra.

Augusti månad är lite av en uppstartssträcka för Bowlinghallen. Det är nu i september som det börjar rulla igång. Den riktiga högsäsongen kommer tillsammans med höstmörkret i oktober.

Redan nu är det flera grupper i gång och spelar, och snart börjar också onsdagsligan i hallen.

Vilket i klartext betyder att förra årets högsäsong gick förlorad helt och hållet på grund av pandemin. Eftersom verksamheten var högst begränsad i bowlinghallen, passade man på att måla om och fräscha upp.

Och så här långt ser det skapligt ut. Så pass i alla fall att de vågar hoppas på en normal höst. De flesta grupperna är tillbaka, klubbträningen är i gång och nu hoppas man på att kompisgängen, nöjesspelarna och andra ska komma tillbaka också. 

– Den sociala biten är viktig, säger Johan Widström, att komma hit och bowla, att träffa bekanta. Jag tror att det finns ett behov av det nu.

För att markera den här nystarten har man dessutom köpt in ny käglor. 

– De står lite stadigare än de gamla, säger Johan Widström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!