Bra år för lokal bank – förbättrade resultatet med 1,4 miljoner

Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank har summerat ett bra 2016.
Resultatet var närmare 7, 6 miljoner kronor före skatt, en ökning med 1,4 miljoner kronor jämfört med året innan.
VD Conny Johansson och hans personal gläds åt en ständig kundtillströmning. Samtidigt som både in- och utlåningen ökat jämfört med året innan.

Henry Carlsson avtackades om huvudman efter 32 år. Här tillsammans med bankens VD Conny Johansson, revisor Gunvor Höckerfelt och ordförande Carl-Evert Aronsson. Foto: Charlotte Madestam

Henry Carlsson avtackades om huvudman efter 32 år. Här tillsammans med bankens VD Conny Johansson, revisor Gunvor Höckerfelt och ordförande Carl-Evert Aronsson. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-05-17 15:35

- Även affärsvolymerna ökade, närmare bestämt med 10,3 procent, så de uppgick till nästan 2,4 miljarder kronor vid årets slut, redovisar Conny Johansson. I mars gick vi över den gränsen.

Så det var väldigt muntra miner när banken hade sin stämma, den här gången i Silverdalens Folkets Hus. Utöver bankens personal närvarade 27 huvudmän och åtta styrelseledamöter.

Henry Carlsson från Tuna var lite av huvudperson, då han med ålderns rätt avtackades som huvudman, ett uppdrag han haft sedan 1984.

- Henry Carlsson har varit väldigt betydelsefull som huvudman, sa ordförande Carl-Evert Aronsson. Han är en bra ambassadör för banken, det bevisas av att vi har många kunder i hans område.

Det är en stor utveckling Henry Carlsson fått den äran att vara med om. Inte minst fusionen, när Lönnebergabanken också kom in i bilden 2006.

- Jag har trivts jättebra med mitt uppdrag. Det har varit intressant och lärorikt, sa Henry Carlsson när han avtackades under bankstämman.

Till ny huvudman valdes Nils-Olof Thörnqvist.

Det har som sagt varit ett positivt år för Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank.

- Styrelsen är nöjd med resultat på 7,6 miljoner kronor före skatt, med tanke på ränteläget. Vi behöver göra vinster för att kunna expandera och stötta våra kunder, säger Conny Johansson, som också tillade att kontanterna blir kvar i banken, så länge det finns kontanter kvar i vårt samhälle. Ingen diskussion om den saken.

Stämman gästades av bankens revisor Gunvor Höckerfelt från Deloitte, som höll ett föredrag om vilka nya regelverk som är på gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om