Branden släckt på asylboendet

Ett duschdraperi fattade i kväll eld på ett asylboende i Målilla. När räddningstjänsten kom till platsen var elden släckt. – Jag har inte en aning om hur det här har gått till, säger polisman Linus Ivarsson på plats.

En brand uppstod i kväll i ett duschdraperi på ett flyktingboende i Målilla. Branden är nu släkt men en man fick vård efetr att ha andats in rök.

En brand uppstod i kväll i ett duschdraperi på ett flyktingboende i Målilla. Branden är nu släkt men en man fick vård efetr att ha andats in rök.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2017-01-09 21:24

Runt klockan halv tio på måndagskvällen inkom ett larm till räddningstjänsten om att en brand uppstått på ett asylboende i Målilla.

Det var på det före detta vandrarhemmet intill Moliljan som ett duschdraperi (!) fattat eld.
– Hur det kan ha gått till har jag inte en aning om. Vi vet inte om det är orsakat av att någon tänt på eller om någon kanske har rökt. Hursomhelst är det väldigt konstigt, säger Linus Ivarsson vid polisen i Hultsfred till tidningens utsände på plats.
– Vi kommer så klart utreda det här, men vilken rubricering det blir – mordbrand eller något annat – vet jag inte än, säger han.

När räddningstjänsten kom till platsen hade en boende på asylboendet släckt branden med en pulversläckare.
– Strax därefter kom en vaktmästare till platsen. Då var det en kraftig rökutveckling och han har dragit i sig en del rök, berättar Ivarsson.
Mannen har dock inte ådragit sig några allvarligare skador.

Det som återstår för personal på plats är vidare brottsplatsundersökning samt att vädra ur fastigheten.
Detta var andra gången på kort tid som det brann på det före detta vandrarhemmet. Senaste gången var på nyårsafton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om