Många nya idéer men ledarbrist bromsar

Det finns gott om utvecklingsidéer. Men ledarbristen bromsar. För att om möjligt väcka intresset för nya sporter och för att bli ledare ordnar anrika Hultsfredskorpen Korpendagen.

Göran Ehn, René Arancibia, Lena Daxberg, Stefan Andersson, Tommy Svensson, Berne Windborg och Anders Nilsson i Korpens styrelse har precis fått planerna färdiga för Korpendagen.

Göran Ehn, René Arancibia, Lena Daxberg, Stefan Andersson, Tommy Svensson, Berne Windborg och Anders Nilsson i Korpens styrelse har precis fått planerna färdiga för Korpendagen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-08-16 16:00

Förhoppningen är att få igång flera nyheter. Som till exempel gåfotboll.

– Vi har provspelat själva, säger Anders Nilsson som sitter med i styrelsen för Korpen. Det var jätteroligt. Men det är svårt att låta bli att springa. Det kommer att bli en uppvisningsmatch på Korpendagen, där Räddningstjänstens lag tar sig an HFKs veteraner.

En annan nyhet som kan bli verklighet, om det går att hitta ledare är pickleball, en snabbväxande racketsort. Precis som padel. 

– Men padel har vi inga planer på, säger Anders Nilsson. Det finns ändå.

Friidrott var en stor grej i Hultsfred och för Korpen på den tiden det begav sig. Men nu har den till stora delar somnat in. Det vill Korpgänget ändra på. Hultsfredstjejen Wilma Svensson, med SM-framgångar i bagaget, kommer till den här dagen, 4 september, för att berätta mer om träning, tävling och annat som hör till.

– Vi vill inte konkurrera med andra föreningar, säger Anders Nilsson, vi vill hellre komplettera och vi satsar på saker som inte finns här. Så gymnastik sköter gymnastikklubben och simningen sköter simklubben. Och de gör det bra.

– Vi startar också ett samarbete med biblioteket, säger Lena Daxberg i styrelsen, så att den som vill kan få lära sig mer om datorer, appar, mobiltelefoner och sådant.

Korpenkommer också att visa upp en del av sin nuvarande verksamhet. Som till exempel volleyboll. Och så blir det premiär för höstens tipspromenader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!