"Du är lurad", sa säljaren, när köparen ville klaga

"Jag är mästerbedragaren. Du är lurad". Det beskedet fick en husvagnsköpare i 40-årsåldern, när han tog kontakt med säljaren för att klaga.

En man från Lenhovda har polisanmält säljaren av en husvagn, (dock inte den på bilden) som inte alls motsvarade beskrivningen i annonsen.

En man från Lenhovda har polisanmält säljaren av en husvagn, (dock inte den på bilden) som inte alls motsvarade beskrivningen i annonsen.

Foto: Ulrika Johansson

Hultsfred2022-06-16 12:00

Köparen av husvagnen, en man från Lenhovda, och hans fru hittade en husvagn på annons på Blocket. De gillade vd de såg och tyckte det verkade bra, så de slog till och köpte den på telefon av en man i 55-årsåldern från Hultsfred.

– Köparen betalade 29 900 i förskott för husvagnen, berättar Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn som fått in en anmälan om händelsen som inträffade för en tid sedan. Men när mannen för någon vecka sedan kom till Hultsfred för att hämta husvagnen, visade det sig att den inte alls motsvarade vare sig beskrivningen på nätet eller köparens förväntningar. 

– Den var inte alls i det skicket som påståtts hävdar köparen i sin anmälan, säger Anders Hultman. Den var i betydligt sämre skick.

Köparen försökte givetvis häva köpet. 

– Men ska då ha fått till svar: "Du är lurad", säger Anders Hultman.

Säljaren hade dessutom redan hunnit genomföra ett ägarbyte på vagnen, så köparen nu står som registrerad ägare. Utan att ha skrivit under några papper om ägarbytet.

– Händelsen är polisanmäld som bedrägeri, och ägarbytet utan köparens underskrift gör också att det rubriceras som Olovlig identitetsanvändning, säger Hultman. 

Så summan av kardemumman är att köparen inte fick tillbaka pengarna, utan blev stående med en husvagn han inte ville ha.

– Det är alltid lurigt att köpa något man inte har tittat på först, säger Anders Hultman. Så det gäller att vara försiktig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!