Företagare på bussig hjulafton – "En positiv känsla"

"Jag tyckte det var jätteintressant att få höra om allt som är på gång." Martina Alexandersson blev imponerad av vad hon fick se under bussresan.

Annika Stagård tyckte bussresan var givande.

Annika Stagård tyckte bussresan var givande.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-04-14 15:12

Det var Näringslivsavdelningen i kommunen som ordnade bussresan för att visa vad som händer, vad som har hänt och vad som ska hända i kommunen.

– Det var sju år förra gången vi gjorde en sådan här resa, säger Lars Gjörloff, utvecklingschef. 

– Det var väldigt spännande att få se och höra mer om Ikeas satsning i Hultsfred, och se hur stor solcellsparken egentligen är, säger Martina Alexandersson.

IKEA:s vd Klas Franzén klev på bussen vid företagets port och följde med för att berätta om den stora satsningen som är på gång.

Och besöket ute på Herrstorpet, det nya bostadsområdet i Hultsfred imponerade stort.

– Jag hade ingen aning om att det är så stort. Och att det är så fint, Martina Alexandersson.

Precis som solcellsparken ute vid Kiras öken, där ett jätteområde täcks med relativt nybyggda solceller. 

Det står snart sagt en grävmaskin i varje gathörn i Hultsfred just nu. Så ämnet gick inte att missa. Deltagarna i resan fick veta det mesta om de olika projekten som är i gång, med vattenledningsbyten och annat. 

Medan bussen rullade genom Hultsfred passade projektchefen Jens Karlsson också på att berätta mer om arbetet på Tors plan och om jobben på Vartaområdet.

Bussturen gick över nästan hela kommunen, för att visa vad som är på gång, både bland företagen och i samhället i stort. "Tidtabellen" var späckad som värdig ett gammalt östtyskt statsbesök. 

Martina Alexandersson tycker att det blev en väl använd eftermiddag.

Något som också restaurangägaren Annika Stagård håller med om.

– Jag tyckte det var jätteintressant att få höra om allt som är på gång överallt, säger hon, inte bara i Hultsfred utan också i Virserum, Målilla och Järnforsen. Det är verkligen mycket på gång just nu.

– Det blev också tillfälle att prata med andra företagare på bussen en del, säger hon. Det där med nätverkande är väldigt viktigt. Det är bara tråkigt att jag missade Herrstorpet. Det hade varit roligt att se. Men jag var tvungen att hoppa av resan.

– Vi hade verkligen en positiv känsla när vi klev av bussen, säger Martina Alexandersson, en känsla av engagemang och framtidstro,

Hon räknar med att få en hel del nytta av de nya kunskaperna i jobbet. Framförallt då genom att kunna berätta för kunderna om vad som är på gång. Det grävs ju för fullt utanför butiken. Och många undrar förstås varför.

bussig hjulafton
bussig hjulafton
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!