Stegen pausar tillfälligt mottagningen av grejer

Trots att butiken är stängd på grund av pandemin har medarbetarna på Stegen fullt upp att göra.

Det bara öser in saker hos Stegen. Det är långt mellan gångerna som Jenny Adin Lundberg hinner sitta ner.

Det bara öser in saker hos Stegen. Det är långt mellan gångerna som Jenny Adin Lundberg hinner sitta ner.

Foto: Privat

Hultsfred2021-01-22 15:00

– Det kommer in massor med saker, vi har fullt upp att organisera vårt lager, säger arbetskonsulent på Stegen, Jonas Svensson.

– Det börjar bli fullt nu. Så vi har fått göra en paus i mottagningen.

Stegens Secondhandbutik är stängd just nu. Till följd av coronaviruset och smittorisken är den delen av verksamheten lagd på is, i alla fall fram till 24 januari.

– Jag hoppas att vi kan öppna då, men det ser väl inte alltför ljust ut. Vi väntar besked från cheferna den här veckan. 

Under januari tar verksamheten inte emot mer grejer.

– Källar- och vindsröjningarna tog fart redan i våras när pandemin bröt ut, och det kom hela släpkärror med saker som folk ville skänka till oss. Och det händer fortfarande att det kommer en och annan kärra.

När det inte går ut något via butiken samlas saker på hög. En del av det som kommer in behöver dock ta omvägen via verkstaden, innan det hamnar i butiken.

– Vi har både egen verkstad och egen systuga, och nyligen har vi skaffat utrustning så att vi kan klä om möbler, ett bra komplement till verksamheten. Det är ju ofta vi får in slitna fåtöljer men nu kan vi klä om dem så att de blir som nya, säger Svensson.

– Men vi har också Återbruket, förskolans experimentverkstad. Det är en hel del som hamnar där för att ingå i den verksamheten och förvandlas till något helt annat av experimentsugna barn.

Stegens verksamhet omfattar inte bara secondhandbutiken. I verksamheten ingår även att hjälpa äldre med tyngre saker, som till exempel snöskottning eller gräsklippning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!